U Barceloni željno iščekuju januarski prelazni rok

Zbog povreda prorijeđen igrački kadar

U Barceloni željno iščekuju januarski prelazni rok

Adnan Beganović

Aktuelni španski i evropski prvak, Barcelona, biće jako aktivan u januarskom prelaznom roku.

Barcelona u ljetnom prelaznom roku nije mogla registrovati nove igrače zbog FIFA-ine suspenzije,  a trener španskog prvaka Luis Enrique zbog povreda ima velikih problema pri sastavljanju ekipe.

Navijači ovog kluba su zabrinuti, no iz Barcelone su ih umirili najavivši kupovinu u januarskom prelaznom roku.

"Još uvijek imamo vremena za razmišljanje o igračima koje ćemo potpisati. Dužni smo biti aktivni u januarskom prelaznom roku. Nolito? Dobar igrač koji se dokazuje iz sedmice u sedmicu, ali neće ga biti lako dovesti. Povrede su nas oslabile i trebamo više igrača", izjavio je tehnički sekretar Barcelone, Robert Fernandez.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Podsjetimo, Barcelona je u ljetnom prelaznom roku kupila Ardu Turana i Aleixa Vidala, ali zbog već spomenute suspenzije nije ih mogla registrovati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.