U Barci tvrde: Imali smo dogovor s Juventusom oko Pogbe

Završio u Unitedu

U Barci tvrde: Imali smo dogovor s Juventusom oko Pogbe

Edmir Škorić

Barcin direktor za sportske institucionalne odnose Albert Soler otkrio je kako je njegov klub ima ugovor s Juventusom oko Paula Pogbe.

Pogba je nedavno u velikom transferu iz Juventusa prešao u Manchester United, a Soler tvrdi da je Francuz 'bio obećan Kataloncima'.

Naime, Soler je kazao kako je Barca imala dogovor s Juventusom da, ako odluči da proda Pogbu, pravo na njegovu kupovinu ima prvenstveno španski prvak.

"Prošle godine smo napravili ugovor s Juventusom: ako budu htjeli prodati Pogbu, mi bismo imali prvi pravo da ga otkupimo. Međutim, to se nije dogodilo, Juve nije htio prodati igrača prošle godine. Stoga smo mi morali da tražimo neke druge igrače", otkrio je Soler.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Godinu dana kasnije, kada ugovor više nije ni vrijedio, Juve je Pogbu pustio u njegov bivši klub Manchester United.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi