U Belgiji se 'budi vulkan', Martinez ponajveću zvijezdu ostavlja kući

Nainggolan ne ide u Rusiju?

U Belgiji se 'budi vulkan', Martinez ponajveću zvijezdu ostavlja kući

Edmir Škorić

Belgijski selektor Roberto Martinez tek treba da objavi spisak igrača koje vodi u Rusiju na Mundijal, ali belgijski mediji pišu da je otpisao Radju Nainggolana!

Zvijezda Rome je imala sjajnu sezonu, ali nije baš omiljen kod Martineza. Navodno je selektor Belgije saopštio Nainggolanu da neće ići u Rusiju, što je ovaj otkrio bliskim prijateljima.

Nainggolan nije igrao 2014. godine u Brazilu, neće vjerovatno igrati ni u Rusiji, a za SP 2022. godine imat će 34 godine, pa postoji mogućnost da mu blistava karijera ostane bez velikog turnira.

S obzirom da bi Roberto Martinez trebao da produži ugovor s Belgijskim nogometnim savezom, za očekivati je da se Nainggolan uskoro i oprosti od nacionalnog dresa.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Inače, danas će Martinez objaviti konačan spisak od 23 igrača za Mundijal. U Rusiji će Belgijci igrati u grupi s Panamom, Tunisom i Engleskom.

Nainggolan je u 29 mečeva u dresu Belgije od 2009. godine postigao šest pogodaka, a o navodnom sukobu s Martinezom piše se odavno. Navodno je bivšem menadžeru Evertona neprihvatljivo ponašanje Nainggolana i zbog afera s cigarama i alkoholom otpisao ga je za sva vremena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi