U Borcu su ostali bez dva cilja, sve snage usmjerene su ka trećem, stratešom cilju

Miljanović želi Evropu kroz prvenstvo

U Borcu su ostali bez dva cilja, sve snage usmjerene su ka trećem, stratešom cilju

E. Škorić

Nakon što su ispali iz Kupa BiH, u Borcu su sve usmjerili ka domaćem prvenstvu.

Borac je slavio u Tuzli u prvom meču četvrtfinala s 1:0, vodio kod kuće istim rezultatom, ali su gosti uspjeli dati dva gola, nadoknaditi zaostatak i nakon penala proći u polufinale.

Banjalučani se okreću Premijer ligi BiH i čeka ih 11 utakmica, a primarni cilj je treće mjesto i plasman u Evropu kroz domaće prvenstvo. Prvi rival bit će im Leotar.

"Za nas je sada bitno da se mentalno vratimo na pravi kolosijek. Igrali smo već dvije nezgodne utakmice protiv Leotara, oba puta smo remizirali, tako da imamo maksimalan respekt prema rivalu. Znamo da su se pojačali dosta u ovom prelaznom roku, tako da je to jedna nova ekipa, uz novog trenera. Do nas je sad ponovo da shvatimo da u Kupu više nismo, jedina opcija koja nam ostaje jeste prvenstvo. Bitno je da držimo to odstojanje sa četvrtim mjestom. Naravno, jedini rezultat koji nam odgovara kući protiv Leotara jesu tri boda", istakao je trener crveno-plavih Nemanja Miljanović na konferenciji za novinare.

Govorio je o "povoljnom" igračkom kadru.

"Imamo problema sa Cucinom zbog povrede u posljednjoj utakmici, vidjećemo da li je u opciji za nedjelju. Mols ima kartone, vraćaju se Cvijanović i Brkić, ostatak igrača je tu na raspolaganju."

"Cilj je bila Evropa, dal i kroz Kup ili prvenstvo. Trenutno nam je cilj najbolji mogući plasman. Želimo zadržati treće, a napasti drugo mjesto. Kad je u pitanju prvo, znamo da je to nemoguće, ali drugo mjesto nije, treće je strateški cilj", poručio je Miljanović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Prvotimac Aleksandar Vojnović također je stao pred novinare, te kazao:

"Odigrali smo sa njima dvije utakmice koje su završene neriješeno, tako da ulazimo maksimalno motivisano i spremno u ovaj meč. Odgovaraju nam samo tri boda, ispali smo iz Kupa, tako da nam za Evropu ostaje borba kroz prvenstvo i sigurno da će u nedjelju, ko god bude igrao, dati svoj maksimum da ostvarimo pobjedu i držimo Sarajevo na sigurnom odstojanju".

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

user1603273752
Sve dok imate Vicu za Evropu se ne morate bojat,nastimat ce ti Vico nekako...
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi