U brazilskom klubu čak 16 oboljelih od koronavirusa

Neugodna situacija za brazilskog velikana

U brazilskom klubu čak 16 oboljelih od koronavirusa

Jedan od najvećih brazilskih klubova Vasco da Gama objavio je u ponedjeljak da je čak 16 njegovih nogometaša pozitivno na koronavirus te udaljeno iz skupine koja je u ponedjeljak trebala početi trenirati.

Klub iz Rio de Janeira objasnio je u nedjelju na svom YouTube kanalu da je proveo ukupno 350 testova među igračima, članovima njihovih obitelji te među tehničkim i administrativnim osobljem kluba i da je 30 posto testiranih već bilo u kontaktu s virusom.

U tih 30 posto je i 16 igrača koji su stavljeni u izolaciju dok su tri druga nogometaša ozdravila.

"Pozitivni nogometaši će redovno biti praćeni i moći će se priključiti treninzima tek kada budemo sigurni da od njih ne prijeti opasnost da će prenijeti virus ostatku kluba", izjavio je liječnik kluba Marcos Teixeira.

Početkom maja trojica igrača Flamenga, drugog kluba iz Ria, bila su pozitivna na virus. U Brazilu su nogometna natjecanja prekinuta sredinom marta zbog pandemije koronavirusa od kojeg je umrlo gotovo 30.000 ljudi.

S 53.388 slučajeva zaraze i 5344 preminulih, država Rio je druga po broju oboljelih nakon države Sao Paulo. U nekim južnim državama koje nemaju toliko oboljelih, nogometni klubovi su krenuli s treninzima početkom maja, dok klubovi iz države Rio mogu to tek od ponedjeljka, a u državi Sao Paulo još je uvijek na snazi suspenzija treninga.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi