U Bundesligi ima jedva 1530 minuta, ne brani ni u svom timu, a kritikuje Neuera

Nevjerovatno, ali istinito

U Bundesligi ima jedva 1530 minuta, ne brani ni u svom timu, a kritikuje Neuera

Admin Čaušević

Manuel Neuer je maestralnim predstavama na završnom turniru Lige prvaka pokazao da opet potpuno opravdano može nositi epitet najboljeg golmana svijeta. 

Neuer je najbolji meč imao kada je to bilo i najpotrebnije. U finalu je do očaja dovodio zvijezde PSG-a i nosi možda i najveće zasluge zašto je Bayern po šesti put na tronu Evropu.

Ipak, u njegovoj rodnoj zemlji postoje kolege golmani koji baš i ne "mirišu" dugogodišnju jedinicu bavarskog diva i reprezentacije Njemačke.

Dosta pažnje privukla je izjava Floriana Kastenmeira, 23-godišnjeg čuvara mreže koji i u Fortuni Dusseldorf ekipi koja je ispala iz Bundeslige nije prvi izbor.

"Blizu je perfekcije, za većinu ljudi odbranio je ono što je mogao, vide ga kao najboljeg na svijetu, ali sa samog tehničkog ugla gledišta ima jedan ili dva nedostatka, ali dok dobro brani to mu niko ne može prigovoriti", kazao je Kastenmeira.

Kada je u pitanju Kestenmaier u Bundesligi je branio samo zahvaljujući povredi Zacka Steffena. U najjačem rangu njemačkog fudbala skupio je 1530 minuta, a na 17 nastupa uspio je primiti čak 31 gol,

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

U odlučujućim utakmicama kada se Fortuna borila za opstanak ovaj golman je bio poprilično loš, ali ni to ga nije spriječilo da traži mane Neueru.

"Igram vrlo ofanzivno. Pokušavam da budem 11. igrač i gradim igru. Imam još nekih slabosti. To je normalno u mojim godinama. Zato radim na tome svaki dan", opravdao se Kestenmaier.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

DadiG
Ja mislio on drvlje i kamenje na Neuera
3 2
kovacic
Da ste gledali Bundesligu vidjeli biste koliko ih je puta Kastenmeier spasio
3 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi