I drvo bi proplakalo: Ne znate ništa o fudbalu

U cara Trojana kozje uši!

28

Komentari (28)

Metropoljac
Nedamo Misketa ni Odu
IzgubljeniSlon
Nisam skontao ovu Škorićevu bajku. Ko je car Trojan? Je li to babo, nesuđeni trener Real Madrida? A Super-Brko-iz-druge-dimenzije je onaj njegov brkati sin Morž?
SpaikiiHordas
Smrt BH fudbala jos samo da Amidja pokupi kofere i onda mozemo ligu i ugasiti ....
Mirsad Okanovic
Stručnjak, a ko je Zaimović?
troša
Jedna grupa sa juga traži ostavke. Ostali su svi za upravu, jer ljudi imaju rezultate u stabilizaciji i infrastrukturi kluba. Ovome su najviše doprinjeli “menađeri” i prethodni sp. direktori. Misimović im je obezbijedio sve. On nije kupovao ili birao igrace. Ova grupa sa juga već odavno navija samo za sebe. Vrhunac je bio kad su poceli da tuku navijace koji nisu htjeli da idu sa juga. To je najbolji dokaz kakvi su klošari!
Joks
Eeee, tugo moja i 'novinarčića'! Napisati: "...dokazanog stručnjaka, Amara Osima, ali ne treba biti u zabludi pa očekivati da Super-Brko-iz-druge-galaksije...!!!!!! Koliko god bio navijač Kantičara i 0ljubitelj' Super-Brke daj razmisli o "drugoj galaksiji" i zapitaj se zašto soldan trener Amar Osim nema nikakvog angažmana iliti ponuda da vodi 'galaktičke' europske klubove!? Osnovno pravilo novinarstva je objektivnost, pa i na uštrbu ličnih mišljenja ili frustracija. Jadno i besmisleno, jer si EŠ obesmislio cijeli tekst sa ovim citiranim. Šteta
Kobe4life
Sve super, ali zašto nije navedeno tačno o čemu se radi,a ne neke pretpostavke i mišljenja novinara,činjenice??
vanja8
Mislim da je novinar pogrijesio ... Trebao je pisati o brojacima na ulazu,ne treba Misketa dirati ni Odu... Ja mislim da su brojači krivi za sve,o njima pisi Škoriću Oda ostani...
Meazza
mlacenica1
Samo potpun debil, pitar ili placenik bi mogao podrzavati covjeka koji je Zelji nanio najvecu stetu u istoriji kluba. Najveca tuga je sto niko ne pise o tome da je gradeci stadion kako bi sebi dizao ugled, potrosio novac koji je Zelji mogao donijeti konacno iskorak u Evropi i time za narednih 15 godina rijesiti sve probleme i oko stadiona i oko igraca, poreza, finansija...
Raikkonen
A što si nabrojao pitara klocu jedan? Ja sam PITAR PONOSNI ali iza F.K. Sarajeva je moj Željo klocu jedan. I ti sve nabroja debile, plaćenike,dušmane i tu svrsta pitare? E baš si kloc
mlacenica1
Ja do sad ne sretoh pitara koji nam zeli dobro. Mozda si ti neka emdemicna vrsta, pa te eto izostavljam i zahvaljujem ti se sto zelis da Zeljo bude prvak BiH svake godine.
Raikkonen
Eh onda vjerovatno nisi nigdje ni bio niti ništa radio da bi sreo nekog pitara koji želi Želji dobro a ne zlo. Ali nije ovdje riječ o meni nego o Želji. I da se razumijemo možda si ti neka vrsta nečega a ja nisam nikakva vrsta i samo sam jedan obični građanin grada Sarajeva i Sarajlija koji igrom slučaja navija i voli F.K.Sarajevo a pošto je naravno i Željo iz istog grada naravno da ne mogu biti dušman tom klubu i da Želju simpatišem i ne mrzim. A ti moj " mlaćenica "...neka ti je Bog na pomoći. Vozdra
criticos
Ček' malo? Prvo za vrijeme ovog čovjeka stadion je doživio transformaciju. Rekonstruisan je zapad, uređene prostorije, svlačionice, novinarska loža, podignut nivo sigurnosti na ulazima stadiona. Urađen je projekt a nakon toga je i izgrađena istočna tribina. Reflektori su popravljeni i modernizirana je rasvjeta. Okolo stadiona je popravljena infrastruktura. Poradilo se i na pomoćnom terenu. Nakon svega toga, radi se projekt južne tribine, položen je novi skupi teren sa odvodnjom, grijanjem, zalijevanjem i sistemom održavanja. Dovedena je reprezentacija na Grbavicu. Puno, puno se posla odradilo. Ova uprava je možda neke poteze i loše povukla, ali pitali se iko odakle toliki novac? Nekad pribjegneš nekim rješenjima zbog finansija. Mora se rezultat nekad žrtvovati da bi se podigao nivo infrastrukture i modernizacije. Željo je treći na tabeli, ne bori se za opstanak kako to nekim izgleda. Ušlo se u seriju loših rezultata, nije kraj svijeta. Treba se raditi i na ovom polju oko pojačanja, oko trenera, oko premija...a to košta. Ima li se para? Loša igra, 2-3 vezana poraza i odmah sječa glava. Polako ljudi!!! Puno je ova uprava uradila da bi sada neko došao i rekao haj mršššš. Pitanje za sve. Jeste li da se južna tribina izgradi za 2 godine na uštrb rezultata, ili ste da se Željo možda bori za titulu a da tribinu čekate još 5-6 godina. Ne može oboje!
zeleni_zub
Jesi li ti za to da budemo prvaci, okupimo ekipu koja moze odigrati grupu EL, pa onda od para koje zaradimo igramo naredne godine grupu LP, a usput izgratimo i Jug i krov na cijelom stadionu?
criticos
Željezničar kao treći može participirati u EL. A ostalo je ŠBBKBB, jer mnogo jače ekipe i finansijski stabilnije ne mogu garantovati grupnu fazu EL. Sanjariti je lijepo, pogotovo kad uključiš emocije a isključiš se iz realnosti. Da je Željo redovni učesnik EL i da mu godinama kao Dinamu fali da prezimi ili mu izmakne LP, pa bih rekao.
zeleni_zub
Moze participirati u kvalifikacijama, ali bez novca ne moze okupiti ekipu koja se moze plasirati u grupu. Jednom mozda u 10 godina desi se situacija da imamo dovoljno novca (skoro 5 miliona KM) da platimo ekipu koja bi nesto mogla napraviti. Ali naravno, kad imas levatinu za sport na celu kluba, onda nemas cemu da se nadas i sve ti to ostaje u domenu SBBKBB. Hajde ti pojasni nama i šta kad se napravi Jug? Automatski će nas proglasiti prvacima drzave i dati nam da igralo Ligu prvaka? Šta je slijedeći korak nakon stadiona? Kako ćemo ga puniti? Kako ćemo igru učiniti gledljivom i skupiti lovu za taj iskorak koji je valjda svima zanimljiviji od tribine i krova?
criticos
Samo kažem da 3 mjesto nije smak svijeta, i da se i tom pozicijom osigurava izlazak u EL. Korak po korak. Ovdje ispada da ova uprava ne radi dobro, da ništa ne štima. Kakva je razlika da vodiš mrtvu trku sa prvoplasiranim i izgubiš titulu u zadnjem kolu završivši na 3 mjestu u 2-3 boda razlike sa 1 i 2 mjestom ili biti treći sa 10-15 bodova manje?
zeleni_zub
Ti se praviš lud ili ne kontaš stvari? Ja ne govorim o kvalifikacijama u kojim unaprijed znas da neces nista napraviti. Govorim o onom što je Zvezda napravila ove godine, a Dinamo svake. I jedni i drugi pare koje imaju nisu utovarili u stadion i to smatrali super uspjehom. Cilj treba biti grupna faza, a ne učešće u kvalifikacijama. Kad se jednom ubaciš u grupnu fazu, odmah si zaradio dovoljno para da napraviš stadion. A to ne možeš sigurno napraviti bez 5 miliona koje smo prije tri godine imali, a nakon Grande Misketa ih sigurno nećemo vidjeti narednih 10 godina.
19211921
ja koliko znam mi smo prije tri godine bili blizi stecaju nego tom da imamo pet miliona. odakle ta informacija? istina da je napravljeno mnogo gresaka u sportskom sektoru, ali do oktobra nitko prst nije digao protiv uprave jer smo bili prvi. upali smo u krizu i sad se odmah trazi zrtveno janje. prvo smo tjerali trenere pa igrace pa sad upravu. tko je sljedeci? kao da bi se napravio iskorak u europi da je dovoljno osvojiti prvenstvo. koliko smo ih osvojili pa se nista nije dogodilo? iskorak se pravi prvo infrastrukturom i ekonomski cistim radom, kojim privuces sponzore pa tako i vece igrace itd. i da smo imali pet miliona, zar mislite da bi ozbiljniji nogometasi dolazili igrati u bhpl? da se sami zakopaju u ovoj ligi?
zeleni_zub
Informacija je iz prvog Misketovog izvještaja na skupštini, tačnije Miske je tad bio u NO, a isturao je Vedrana Vukotića. Tada je bilo 4,5 miliona na raspolaganju (postojao je velik dug ali reprogramiran - postoji i dalje i postojao je dok su se pare trošile na kretenska pojacanja i izgradnju stadiona), većinom od prodaje igrača koje je napravila ranija garnitura, stigle su pare od Šehe, nešto od Džeke, nešto od UEFA... U više navrata iznos od cca 4,5 miliona KM potvrdio je i Almir Gredić (vjerovatno najbolji predsjednik kluba kojeg su obrisali na Wikipediji).
zeleni_zub
Da dodam jos i odgovor na zadnje pitanje. Da, mislim da bi za pare i uz koncept igranja evrope, svako došao u ovu ligu. Ako je jedan Eto'o mogao doći u Dagestan, ne vidim nikakav razlog da dobar igrač ne može doći u Sarajevo. Ako ga platiš.
lintus
Ehh Škoricu, tko si ti da nekome kazes da nema pojma u fudbalu? Zar se jedan novinar spusta tako nisko? Kako god Misimovic radio svoj posao ne mozes tako pisati... Zabranio davanje izjava za ovaj portal i odmah omalovažavanje... Škoricu ti sr samo dodvoravas manijacima..
teddy sheringham
Hahaha.. Kakvi retard novinar. Ne valja sada ni Misimović, a?
bebi
Smislen tekst , čak iako zanemarimo šikaniranje kluba , odakle više nema informacija ''ispod ruke'' pa ih se ''pere''
HRASNO_1921_HRASNO1921
BRAVO SS.BA !!! NEKADA NAJACI MEDIJSKI PARTNER KLUBA, UPRAVA NAPOLJE !!!
Majorizirani
Cuj navijaci traze odlazak uprave. Njih svih 15 narkomana, pardon, navijaca.
Ostalo još 1500 karaktera

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.