U čast poginulih: Chapecoense će završiti sezonu?

Moguće odigravanje meča s Atleticom

U čast poginulih: Chapecoense će završiti sezonu?

Midhat Šljivak

Predsjednik Chapecoensea, ekipe koja je u avionskoj nesreći izgubila čitav tim, Ivan Tozzo objavio je kako Fudbalski savez Brazila (CBA), traži da ovaj tim nastavi takmičenje u prvenstvu.

CBA ima želju da u čast poginulih saigrača Chapecoense završi sezonu, a posljednji meč koji im je ostao je onaj protiv Atletico Mineira 11. decembra.

"Razgovarao sam s predsjednikom Saveza Marcom Polom del Nerom i rekao mi je da želi da igramo. Odgovorio sam mu kako nemamo 11 igrača, ali mi je odgovorio da izvedemo igrače koji su bili povrijeđeni, odnosno njih pet ili šest. Također, predložio mi je da igraju i igrači iz mladog tima, te da ostatak popune juniori", istakao je Tozzo.

Del Nero je također u razgovoru s Tozzom predložio:

"Nije bitno koji će rezultat na kraju biti. Želimo napraviti veliki događaj, kojeg Chapeco zaslužuje, kojeg zaslužuje čitav Brazil", istakao je Del Nero.

Konačna odluka o nastupu biće donijeta u narednim danima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi