U četvrtak historijski sastanak koji će u potpunosti promijeniti Ligu prvaka?

Loše vijesti

U četvrtak historijski sastanak koji će u potpunosti promijeniti Ligu prvaka?

E. Čaušević
Teme:

Liga prvaka u proteklih nekoliko sezone doživjela je neke manje izmjene što se tiče kvalifikacija, no sada UEFA sprema radikalno da promijeni sistem ovog takmičenja.

Sigurno da je Liga prvaka jedno od najpopularnijih takmičenja u klupskom fudbalu, te da su ponekad potrebne promjene kako bi se stvari poboljšale. Ipak, mnogi su ljuti jer UEFA ima plan da u popunosti promijeni sistem takmičenja.

Wall Street Journal je danas objavio da je UEFA spremila tajni sastanak sa Evropskim udruženjem klubova (ECA) s paklenim planom. UEFA i najveći evropski klubovi žele da oni uvijek imaju sigurno mjesto u Ligi prvaka, a ne da se bore kroz domaća prvenstva.

Tako bi bogati evropski klubovi imali zagarantovano mjesto, te se ne bi morali pribojavati da neće igrati Ligu prvaka ako se ne plasiraju krot prvenstvo.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

To su veoma loše vijesti za male klubove kojima bi onda bilo skoro nemoguće da dođu do grupne faze Lige prvaka. To će biti glavna tema ovog sastanka, ali ne i jedina.

Također, postoji mogućnost da se promijene termini odigravanja utakmica, te da se mečevi igraju vikendom, a ne utorkom i srijedom kako je to običaj.

Top Komentari

adis_D11
Ma nema od toga nista
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi