Manchester City ne može dovoditi igrače u naredna dva prelazna roka?

FIFA kažnjava

Manchester City ne može dovoditi igrače u naredna dva prelazna roka?

M. Šljivak

Svjetska fudbalska federacija (FIFA) kazniće engleskog prvaka Manchester City zbog nelegalnog dovođenja mladih fudbalera u tim.

Kako navode engleski mediji, Cityju će biti zabranjeni transferi u naredna dva prelazna roka, nakon što su otkrivene malverzacije pri dovođenju mladih fudbalera u klub.

Istraga protiv Cityja se odavno vodi, kako od FIFA-e, tako i od Fudbalske asocijacije Engleske. Pored nelegalnih transfera, kršio je engleski prvak i financijski fair play i to bi im moglo čak donijeti i izbacivanje iz evropskih takmičenja.

FIFA istražuje Cityjeve transfere već nekoliko godina. Otkrivena su mnogobrojna kršenja pravila, Građani su nemilice na sumnjiv način potpisivali mlade fudbalera iz svih dijelova svijeta i očigledno su prešli liniju koju nisu smjeli.

Zvanična kazna za City trebala bi biti saopštena u narednim danima. Tako će Građani ostati bez mogućnosti dovođenja novih igrača u naredna dva prelazna roka, što će itekako utjecati na ovaj tim, koji je spremao određene promjene u sastavu.

Prije nešto manje od mjesec dana istu kaznu je dobio i londonski Chelsea. Oni su također prekršili pravilo o dovođenju mladih igrača i ako im žalba na kaznu ne prođe, neće moći dovoditi nove fudbalere do juna naredne godine.

Podsjetimo, prethodnih godina su veliki evropski timovi imali identične kazne. Španski trio Atletico Madrid, Barcelona i Real su kažnjeni zabranom transfera i teško da će se City nakon svega uspjeti provući bez kazne.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Eventualna zabrana bi imala utjecaja na City. Građani su svake godine veoma aktivni na tržištu i za ljeto su već planirali određene kupovine.

Pep Guardiola je dobio ogroman novac kako bi pojačao odbranu i vezni red, ali čini se da od pojačanja na Etihadu na kraju neće biti ništa.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi