U Chelseaju slave: West Ham porazio Tottenham

Pijetlovi ostali samo sa teoretskim šansama

U Chelseaju slave: West Ham porazio Tottenham

Fudbaleri West Ham Uniteda porazili su večeras na domaćem terenu Tottenham sa 1:0 u okviru 36. kola Premiershipa i vjerovatno riješili pitanje prvaka Engleske. 

Sada je sve jasno - ukoliko Chelsea za tri dana pobijedi na domaćem terenu Middlesbrough, postat će ponovo prvaci. 

Večeras je viđena jedna veoma borbena utakmica sa mnogo želje za pobjedom na obje strane, ali West Ham je na kraju bio uspješniji. U prvom dijelu viđeno je nekoliko dobrih prilika. Prvo je pokušao Lanzini za domaće, ali je šutirao pored gola, a uzvratio je Harry Kane kojem je Adrian odbranio udarac. Posljednju priliku u prvom dijelu imao je Christian Eriksen, ali njegov udarac je otišao pored gola. 

U drugom poluvremenu prvu priliku imao je Heung-Min Son, ali je njegov udarac odbranio Adrian. Samo minut nakon toga, West Ham je poveo, a strijelac je bio Lanzini. Do kraja meča Tottenham je imao nekoliko dobrih prilika, ali do poravnanja nisu mogli. 

Pijetlovi su ostali na četiri boda manje od Chelseaja i sada više ništa nije u njihovim rukama. S druge strane, West Ham je na 9. mjestu sa 42 boda. 

Premiership, 36. kolo:

West Ham-Tottenham 1:0 (Lanzini 65')

Potražite više informacija na temu Premier league:



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi