U Dinamo dolazi srebrni reprezentativac, i to besplatno?
Foto: EPA

Mamić traži pojačanja

U Dinamo dolazi srebrni reprezentativac, i to besplatno?

Iako sezona u HNL-u još nije gotova, Dinamo već polako slaže tim za novi pohod na Ligu prvaka.

Prethodnih dana na Maksimiru su intenzivno tragali za novim trenerom nakon što je smijenjen Igor Jovićević. Željeli su u Dinamu 'teškaša', pominjala su se imena Nike Kovača i Vahida Halilhodžića, ali na kraju odlučeno je da trener bude - Zoran Mamić.

U Dinamu će na taj način uštedjeti na jednoj plaći, budući da je Mamić ujedno i sportski direktor, a novi strateg Modrih već je počeo povlačiti i prve poteze. U klub se vraća Mario Gavranović koji se prije mjesec dana oprostio od Dinama, dok je praktički dogovoren i povratak defanzivca Leonarda Sigalija koji dolazi iz argentinskog Racinga.

Sportske novosti javljaju kako tu nije kraj kada su u pitanju pojačanja i da bi u plave dvore mogao stići i bivši reprezentativac Hrvatske Josip Pivarić. Ovom 31-godišnjem fudbaleru je istekao ugovor s kijevskim Dinamom i sada je slobodan igrač, tako da ne postoje nikakve prepreke da se transfer realizuje.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Informacija o dolasku Pivarića na Maksimir pojavila se još prošlog mjeseca u Ukrajini, a iako ju je tada Mamić nazvao običnom špekulacijom, izgleda da je ipak došlo do razgovora.

Pivarić je iz Zagreba otišao prije tri godine za dva miliona eura. U Ukrajini je u međuvremenu osovjio Kup i Superkup.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

nijepoznat
moze Hajro U Vrapcice
7 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi