U Dinamu šokirani presudom Mamiću

Modri se oglasili saopštenjem

U Dinamu šokirani presudom Mamiću

Bivši Dinamov čelnik Zdravko Mamić je danas na sudu u Osijeku nepravosnažno osuđen na šest i po godina zatvora.

Mamić je proglašen krivim po obje tačke optužnice koje se odnose na njega, a krivim za izvlačenje novca iz Dinama još su proglašeni njegov brat Zoran, poreznik Milan Pernar i bivši direktor Modrih Damir Vrbanović.

Povodom presude oglasili su se i iz Dinama saopštenjem za javnost u kojem se ističe kako vjeruju u nevinost bivših i sadašnjih kolega.

"Ogorčeni smo činjenicom da je sudsko vijeće podleglo pritiscima i donijelo presudu koja se ne temelji na provedenim dokazima i utvrđenom meritumu stvari, nego je očigledno posljedica materijalnih i procesnih pogrešaka, koji nisu zabilježeni u dosadašnjoj sudskoj praksi, pri čemu su od samog početka dionici ovog sudskog postupka bili izloženi medijskoj histeriji, u kojoj su prekršeni neki od osnovnih i temeljnih postulata vladavine prava – presumpcija nevinosti, prema kojoj je svatko nevin dok mu pravomoćnom sudskom presudom nije utvrđeno drugačije.

Čvrsto vjerujemo u nevinost naših kolega te im dajemo punu podršku u njihovoj daljnjoj pravosudnoj borbi. Nadamo se da će više sudske i pravosudne instance Republike Hrvatske pa i Europske unije u žalbenom postupku uvažiti argumente i nepobitne činjenice koje govore u prilog tome da ovo nije bilo pravično suđenje te da će biti pravilno i zakonito uvaženi materijalni dokazi koji govore o tome da naši kolege nisu prekršile zakon.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Sva rukovodeća tijela i zaposlenici GNK Dinamo nastavljaju raditi na još boljem i kvalitetnijem Dinamu, koji će i u idućoj sezoni biti sportski uspješan i financijski stabilan", navodi se u saopštenju Dinama.

USKOK je braću Mamić, Vrbanovića i Milana Pernara iz Porezne uprave teretio za izvlačenje oko 117 miliona kuna iz Dinama te nanošenje štete državnom proračunu od 12,2 miliona kuna neobračunatog poreza i prireza.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi