U dvomeču mu dali sedam golova, ali ga opet žele u svom timu

Nije se proslavio u međusobnom duelu

U dvomeču mu dali sedam golova, ali ga opet žele u svom timu

A. Čaušević

Golmanska pozicija je među najosjetljivijim u ekipi te bez obzira na svoj kvalitet čuvar mreže se ponekad nađe na "vjetrometini" zbog loše igre svojih defanzivaca. 

Šta znači kada zakažu defanizivci na svojoj koži je nedavno odlično osjetio Norberto Murara Neto, 29-godišnji Brazilac koji nastupa za Valenciju.

Šišmiši su polufinalu Europa lige ispali od Arsenala, a Neto je u tom dvomeču loptu iz svoje mreže vadio čak dva puta.

Međutim, iako se nije proslavio protiv Topnika ovaj odlični čuvar mreže je želja londonskog kluba tokom ljetnog prijelaznog roka.

Petr Cech će poslije finala Europa lige okončati karijeru zbog čega Arsenal traži pouzdanog golmana i konkurenciju za Bernda Lena.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Prema pojedinim izvještajima engleskih medija Arsenal prati Neta te neće biti isključeno ako od sljedeće sezone bude brano na Emiratima.

Brazilac je većinu karijere proveo u Italiji gdje je branio za Fiorentinu i Juventus. Nije isključena ni opcija povratka na Apenine jer se nalazi i na radaru Rome.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

hame
jel dva ili sedam puta
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi