U Dynamu otkrili zašto su prodali Duljevića u Nimes

Bh. fudbaler potpisao trogodišnji ugovor

U Dynamu otkrili zašto su prodali Duljevića u Nimes

Haris Duljević ovog je ljeta zamijenio Dynamo Dresden s francuskim Nimesom.

Nakon ne baš najbolje prošle sezone dalo se naslutiti da će bh. reprezentativac napustiti Dresden, a iako se povezivao ponajviše s klubovima iz Njemačke, na kraju je završio u Nimesu s kojim je potpisao ugovor u trajanju od tri godine. 

U Dynamu, kako je rekao sportski direktor Ralf Minge, nisu imali izbora nego da prodaju Duljevića s obzirom da je ulazio u zadnju godinu ugovora.

"Duljević bi na kraju sezone bio slobodan igrač, morali smo iskoristiti priliku da dobijemo novac za njega. On baš i nije bio na nivou svom, za dvije godine je postigao četiri gola kao ofanzivac i kada u takvim okonostima dobijete milion eura, puno je, pogotovo za jedan drugoligaški tim. Morate to učiniti", kazao je Minge, prenose njemački mediji.

Potražite više informacija na temu 2. Bundesliga:

Očito u Dynamu nisu željeli da naprave grešku kao što je Sarajevo. Duljević je iz redova bh. šampiona potpuno besplatno otišao u Dresden, a igrama u ovom klubu u međuvremenu se izborio i za status standardnog reprezentativca Bosne i Hercegovine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi