U finalu Kupa Grčke sve će da gori!

Repriza prošlogodišnjeg susreta

U finalu Kupa Grčke sve će da gori!

A. Čaušević

Poznati su finalisti Kupa Grčke za ovu sezonu. 

Obzirom da će u utakmici za trofej igrati PAOK i AEK sasvim je jasno da će u grčkoj prijestolnici tog dana vladati opsadno stanje.

PAOK koji je već osvojio šampionsku titulu je danas remizirao s Asterasom (0:0) i tako izborio novo finale nakon što je u prvom meču bio siguran s 2:0.

AEK je finale izborio zahvaljujući "pokeru" protiv Lamije. Konačan rezultat bio je 0:4, a strijelci su bili Ponce, Oikonomou i Bakasetas, dok je Vanderson zatresao vlastitu mrežu.

Finalni meč je na programu 11. maja na Olimpijskom stadionu u Atini. Na ulicama oko stadiona, ali i na tribinama će sigurno biti "pakleno".

Klub iz Soluna u svojim vitrinama ima šest trofeja nacionalnog Kupa, a AEK čak 15. Ova dva tima su igrali finale i prošle godine tada je s 2:0 slavio PAOK.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi