U FK Željezničar nastavljena tradicija: U Međugorje stigao Ermin Zec
Ermin Zec stigao je prije nekoliko trenutaka u Međugorj gdje ga je dočekao stručni štab Plavih (Foto: A. Čulić)

Priključio se timu sa Grbavice

U FK Željezničar nastavljena tradicija: U Međugorje stigao Ermin Zec

Nakon silnih peripetija i zastoja kakvog kaže da nikada prije nije doživio, Ermin Zec priključio se danas pripremema Željezničara.

Krenuo je "s priključivanjem" jučer ali je ostao jedno desetak sati zaglavljen među desetinama, stotinama, hiljadama vozila u Donjoj Jablanici. Nakon iscrpljujuće noći jedva je dočekao samo da negdje odspava u Mostaru.

"Ovo nikada u životu nisam doživio. Takav zastoj", kazao je Ermin.

Ermin Zec trebao je još davno biti igrač Želje da je bila drugačija sudbina. Sa Mešom Alispahićem na početku karijere bio nadomak Grbavice, ali se nešto nije svidjelo tadašnjem rukovodstvu kojem su dva igrača ponuđena u paketu. Hvalili su ga tada i predviđali lijepu karijeru, ali nije bilo "uslova" da zaigra u Želji.

Danas Ermin Zec predstavlja kapitalno igračko pojačanje u našoj ligi na osnovu dosadašnje karijere, pa makar zadnjih pola godina i nemao minutažu.

Zanimljivo je da će u Želji prvi put zajedno igrati sa rođenim bratom Asimom.

Nisu bili česti slučajevi da istovremeno u timu s Grbavice igraju dva brata.  Posljednja braća bili su Sadikovići, Enis i Damir. Drugi je i ostavio kakvog-takvog traga, bio mladi reprezentativac i prilično standardan veznjak jedno vrijeme, dok je Enis više kotirao da zakrpi eventualne rupe.

Mlađoj generaciji vjerovatno najdraža Željina braća su Žerići. Fadil i Senad. Čuveni Faćo bio je virtuoz kakvih je i tada i danas vrlo malo. Nakon rata pamti se njegov gol na derbiju na Grbavici (1:1), ali nije se ustručavao ni Želji da zatrese mrežu kada je prešao u Rudar iz Kaknja. Senad je pak nakon odlaska Fadila nastavio da ordinira i driblinzima izluđuje bekove, jal desne jal lijeve.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ne smijemo izostaviti ni imena braće Paprica, Radeta i Zorana. Rade Paprica je odigrao 198 utakmica za Želju i postigao 68 golova... Ukupno je 15. parova braće nosilo dres Plavih od osnivanja kluba do danas, ne svi istovremeno.

Među poznatijim su Braća Mujkić (Midhat i Fikret), Smajlović (Mišo i Đuro), Samardžija (Zoran i Dragan)...

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Zvatic
Dolina zeceva.
9 1
azur
grohno je on ko kauć
7 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi