U Francuskoj protestovali protiv smjene bh. trenera

Ne mire se s odlaskom

U Francuskoj protestovali protiv smjene bh. trenera

Navijači francuskog drugoligaša Valenciennesa se ne mire sa odlaskom Faruka Hadžibegića. 

Bh. nogometni trener je krajem septembra dobio otkaz nakon što je došlo do razilaženja u stavovima sa predsjednikom kluba, a odluka o njegovoj smjeni je izazvala veliko negodovanje među navijačima Valenciennesa.

Nakon što su navijači francuskog drugoligaša prethodno na jednom od treninga zatražili od predsjednika Eddyja Zdziecha da Hadžibegić ostane i dalje na kormilu, ovoga puta su odlučili protestovati na Place d'Armesu. 

"Faruk je osigurač koji nije trebao da iskoči. Vidio sam ga kao čovjeka koji nas u budućnosti može vratiti u Ligue 1", kazao je jedan od navijača. 

Smjena Hadžibegića je iznenadila i samog kapitena Valenciennesa. 

"Faruk je veliki čovjek, pogodio me njegov odlazak. Ali, mi igrači to moramo prihvatiti i fokusirati se isključivo na ono što se dešava na terenu", kazao je Sebastien Roudet. 

Hadžibegić je, podsjećamo, Valenciennes vodio od januara 2016. godine. 

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi