U iščekivanju reza

Zrinjski sretno do tri boda

U iščekivanju reza · Komentar

Bodovi koje je Zrinjski priželjkivao prije meča s Tuzla Cityjem legli su na konto aktualnog prvaka Bosne i Hercegovine. No već tu može prestati svo zadovoljstvo nakon sinoćnje predstave Zrinjskog protiv novaka u PL. 

Da na golu sinoć nije bilo fenomenalnog Brkića, vrlo lako su gosti mogli kući otići pjevajući. Tuzla City je bila ekipa koja je diktirala tempo, stvarala prigode i igrala dok su Plemići nijemo gledali motiviranije goste kako srećom po Zrinjski, promašuju stopostotne prigode. Sve promašaje Tuzlaka kaznio je u trenutku inspiracije odličnim potezom Nemanja Bilbija koji je preciznim udarcem matirao Fejzića.

Mogli su kasnije gosti i do boda, no već spomenuti sjajni Brkić ih je onemogućio u tome. Premalo trke, premalo želje bilo je sinoć u igri Zrinjskog. Promijenilo se to kada je Blaž Slišković umjesto umornih i indisponiranih Filipovića i Todorovića uveo mladog Stanića i Bekića čija su svježina i želja za igrom unijeli malo krvi u igru Zrinjskog.

I sam Baka je priznao da su njegovi nogometaši ukrali pobjedu Tuzlacima koji su se mostarskoj publici predstavili u odličnom svjetlu. Sretna zvijezda uoči gostovanja Zvijezde 09 pogledala je sinoć Plemiće i u Mostaru ostavila bodove koji su im nasušno bili potrebni.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ostaje da vidimo kada će se novo pojačanje u vrhu napada Veselinović priključiti sastavu i hoće li njegovo iskustvo i realizacija uspjeti pridonijeti igri Zrinjskog. Igri koja je ruku na srce u posljednje vrijeme neprepoznatljiva i koja je izgubila onaj žar koji ju je krasio u godinama kada se slavilo pod Bijelim Brijegom.

Rezovi koje je najavio Baka, po njegovim riječima desit će se na reprezentativnoj pauzi koja će se desiti nakon osmog kola i gostovanja kod uvijek neugodne Krupe koju ove sezone predvodi sjajni i raspucani Elvir Koljić. Bit će uistinu interesantno vidjeti koga je i što Baka detektirao kao višak i kao uzrok lošijih ovosezonskih partija Zrinjskog. Jer i ovo što laičke oči zasad vide je previše...

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi