U Istanbulu odigran klasik Lige prvaka!

Leipzig slavio sa 4:3

U Istanbulu odigran klasik Lige prvaka!

E. Čaušević

Fudbaleri Leipziga večeras su u sjajnom meču pobijedili u Istanbulu ekipu Basaksehira sa 4:3 u meču petog kola grupne faze Lige prvaka.

Leipzig je bio večeras bolji protivnik i mora se reći da su zasluženo slavili. Gosti su poveli u 26. minuti kada je Sabitzer asistirao, a mrežu turskog kluba uspio je zatresti Poulsen.

U finišu prvog poluvremena vidjeli smo još dva gola. Prvo je Mukiele pogodio za 0:2, ali je Basaksehir odgovorio samo nekoliko minuta kasnije kada je Kahveci smanjio na 1:2 nakon asistencije Edina Višće.

Bh. reprezentativac je sredinom drugog poluvremena izašao s terena, a čini se da je imao problema s povredom.

Samo minutu nakon izmjene Leipzig je stigao do 1:3. Ovaj put Angelino ja asistirao, a sjajan gol postiže Dani Olmo.

Međutim, domaći se nisu predavali. U 72. minuti Kahveci je ponovo bio u centru pažnje kada je sjajno pogodio za 2:3. I kada se činilo da se rezultat neće mijenjati Basaksehir je došao do izjednačenja.

Nestvaran gol iz slobodnjaka postigao je Kahveci za kojeg je to bio hat-trick za 3:3. No, u drugoj minuti sudijske nadoknade gosti dolaze do četvrtog gola i pobjede od 4:3. U centru pažnje bio je Sorloth koji je pogodio mrežu Basaksehira i donio zlata vrijednu pobjedu Leipzigu u borbi za osminu finala.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Leipzig ima devet bodova koliko i prvoplasirani Manchester United koji večeras igra protiv PSG-a koji ima šest. Basaksehir je posljednji s tri boda.

U istom terminu večeras su igrali Krasnodar i Rennes, a slavili su domaći sa 1:0. Trenutak odluke desio se u 71. minuti kada je Berg pogodio za pobjedu svog tima.

Top Komentari

Ado1989Mostar
Valja nekad pogledat i dobru tekmu
3 1
vence
Dobra tekma..al kako bola klasik drugi put se sastaju ikad?
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti