Naglesmann: Penal je bio čista gluma i tužna odluka

Trener njemačkog tima bio je izuzetno ljut poslije utakmice

Naglesmann: Penal je bio čista gluma i tužna odluka

E. Dindić

Nakon sinoćnje utakmice Lige prvaka između PSG-a i RB Leipziga u kojem je domaći tim slavio sa 1:0, golom Neymara iz penala, treneri oba tima bili su izuzetno nezadovoljni sudijskim odlukama.  Posebno u tome je prednjačio trener njemačkog tima Julian Nagelsmann koji smatra da penal uopšte nije postojao. 

Nagelsmann se pitao  kako VAR soba nije kontaktirala glavnog sudiju, te pokazala mu da je Angel Di Maria odglumio kontakt koji je doveo do najstrožije kazne.

"Mislim da PSG nije imao realne šanse u igri, a penal je zaista bio komičan. Onakva odluka na ovom nivou je zaista tužna. Bilo je čisto foliranje, nikakav kontakt. Sudije iz VAR sobe vjerovatno su gledale neku drugu utakmicu"

Leipzig je sada u dosta teškoj situaciji

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Ponekad razlika u fudbalu naprave nijansu. Ovog puta to je bila sudijska odluka. Bilo bi lijepo da smo sami sebe nagradili u finišu. Sada nemamo dobru situaciju u grupi, moramo da pobijedimo preostale dvije utakmice i da se nadamo da to PSG neće učiniti", rekao je Nagelsmann.

Top Komentari

Hele
Svaka ti na mjestu
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi