U Italiji ništa novo: Džeko u timu 30. kola Serije A
Foto: EPA

Po izboru portala Football Italia

U Italiji ništa novo: Džeko u timu 30. kola Serije A

Endin Čaušević

Fudbaleri Rome protekog vikenda na domaćem terenu savladali su Empoli (2:0), dok su u derbiju kola remizirali Napoli i Juventus.

U proteklom 30. kolu Serije A najveći trijumf ostvarila je Atalanta koja je u gostima sa 5:0 savladala Genovu, dok je iznenađenje pobjedom protiv Intera priredila Sampdoria. Roma je sa 2:0 savladala Empoli, a oba gola postigao je Edin Džeko koji je s Belottijem prvi strijelac Serije A sa 23 gola.

Football Italia je danas objavila najbolji tim 30. kola Serije A, a svoje mjesto zasluženo je našao bh. napadač Edin Džeko. Iako je u centru pažnje bio derbi Napolija i Juventusa (1:1) na kraju igrači ovih ekipa nisu oduševili ljubitelje fudbala.

Tim 30. kola Serije A: Antonio Mirante (Atalanta), Andrea Conti (Atalanta), Emiliano Moretti (Torino), Kalidou Koulibaly (Napoli), Samir (Udinese), Franck Kessie (Atalanta), Artur Ionita (Cagliari), Marek Hamšik (Napoli), Sami Khedira (Juventus), Alejandro Gomez (Atalanta), Edin Džeko (Roma).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi