"Drago mi je zbog Džeke, čestitam mu na obaranju rekorda"

Legendarni Pedro Manfredini poručuje

"Drago mi je zbog Džeke, čestitam mu na obaranju rekorda"

Sjajni bh. napadač Edin Džeko je sa dva gola protiv Empolija stigao do brojke od 33 pogotka u sezoni, čime je postao najbolji strijelac Rome u jednoj sezoni u historiji.

Zvanično, dosadašnji rekorder bio je Francesco Totti sa 32 gola u sezoni 2006/2007., a nezvanično je na prvom mjestu i dalje Pedro Manfredini.

Legendarni fudbaler Rome je u sezoni 1960/61. postigao 34 gola u svim takmičenjima, ali mu dva pogotka u Kupu Velesajamskih gradova nisu zvanično uračunata pa je Džeki zato već sada zasjeo na tron.

Manfredini je u izjavi za italijanske medije prokomentarisao Džekin rezultat riječima da je neko kad-tad morao oboriti rekord.

"Od te sezone je prošlo 56 godina, a činjenica da se još uvijek priča o mom rekordu je dokaz da je to stvarno nešto veliko. Ponosan sam na svoj rezultat i na golove iz te sezone, ali taj rekord je neko morao prije ili kasnije srušiti. Jesam li postigao 32 ili 34 gola, manje je važno, ali drago mi je da Roma ima novog rekordera", rekao je Manfredini, koji je potom dodao:

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Edin Džeko je mnogo napredovao od dolaska u Romu. Džeki čestitam i drago mi je što je oborio rekord, a nadam se da će zabiti još pogodaka".

Pedro Manfredini (81) je bivši argentinski napadač koji je u karijeri nastupao za argentinski Racing, Romu, Bresciju i Veneziju, a upravo je sezona 1960/61. obilježila njegovu fudbalsku priču.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije