U jednom dijelu Moskve slavlje, u drugom tragedija

CSKA prvak, Dinamo ispao iz lige

U jednom dijelu Moskve slavlje, u drugom tragedija

Posljednje 30. kolo ruske Premier lige bilo je i više nego zanimljivo, a rasplet je na kraju bio posebno sretan za CSKA a tragičan za Dinamo iz Moskve.

CSKA je po šesti put postao prvak Rusije nakon gostujuće pobjede nad Kazanom (1:0), pa su Moskovljani tako sezonu završili na prvom mjestu sa 65 bodova, što je dva više od drugoplasiranog Rostova.  Jedini gol za novog šampiona Rusije postigao je Dzagoev u 19. minuti utakmice.

Takozvani "ruski Leicester" nije uspio napraviti senzaciju poput engleskog kluba s kojim ga porede, ali će se na kraju zadovoljiti velikim uspjehom i plasmanom u kvalifikacije za Ligu prvaka. Ovaj tim je kao gost savladao Terek sa 2:0, nadao se porazu CSKA ali se to nije dogodilo i propala je prilika za neviđenu senzaciju.

Na trećem mjestu završio je Zenit, koji je također kao gost bio bolji od Dinama iz Moskve sa 3:0. Iako klub iz St. Petersburga nije imao nikakav rezultatski imperativ, maksimalno je profesionalno pristupio ovoj utakmici i sezonu okončao trijumfom.

Dzyuba i Kokorin su pogocima u 59. i 62. minuti najavili debakl Dinama, da bi Criscito golom u sudijskoj nadoknadi zapečatio sudbinu ovom velikom ruskom klubu. Moskovljani su donedavno s velikim uspjehom igrali u Evropskoj ligi, a sada su sezonu završili na pretposljednjem 15. mjestu na tabeli i oprostili se od društva najboljih, što im se nikada prije nije desilo.

Od Premier lige su se oprostila i ekipa Saranska, dok će Kuban i Anzhi igrati u doigravanju u kojem će pokušati osigurati opstanak. Kada je u pitanju borba za opstanak, najveći dobitnik posljednjeg kola je ekipa Ufe našeg Harisa Handžića, koja je na svom terenu rezultatom 3:1 savladala Spartak i tako pretekla Anzhi, koji je remizirao sa Samarom (0:0), te opstala u ligi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije