U Južnoj Americi bit će zabranjeno ljubljenje lopte

Nova pravila

U Južnoj Americi bit će zabranjeno ljubljenje lopte

Zbog pandemije koronavirusa nogometašima u Južnoj Americi bit će zabranjeno ljubiti loptu, razmjenjivati dresove, ali i pljuvati i ispuhivati nos na terenu.

Južnoamerička nogometna federacija (CONMEBOL) izdala je niz posebnih mjera u jeku pandemije koronavirusa, kako bi se zaštitilo zdravlje svih sudionika kada se najveća južnoamerička natjecanja Copa Libertadores i Copa Sudamericana nastave. Još uvijek nije poznato kada će krenuti nogometna natjecanja, nagađa se kako to neće biti prije septembra, jer se južnoameričke zemlje bore protiv pandemije.

Natjecanja u Copa Libertadores i Copa Sudamericana prekinuta su u martu. CONMEBOL je odobrila izmjene svojih propisa kako bi se prilagodila pandemiji, a dodan je zahtjev za testiranje igrača i ostalih sudionika utakmica. Napravit će se "medicinski registar", kako bi se pratili rezultati testova, a onima koji odbiju testiranje neće biti dozvoljen nastup. Klubovi koji neće sudjelovati bit će kažnjeni.

Među dodacima u propisima je i to da se igračima i sucima zabranjuje ljubljenje lopte prije, za vrijeme i nakon utakmice. Strogo je zabranjeno pljuvanje na terenu, a sudionici utakmice ne smiju ispuhivati nos na terenu. Prije svake utakmice igračima i sucima će se mjeriti temperatura, a svi na klupi će morati nositi zaštitne maske. Također, igračima će biti zabranjena razmjena dresova ili bilo kojeg drugog dijela opreme sa suigračima i suparnicima, ali i darovanje opreme navijačima.

Zabranjuje se i razmjena klupskih zastavica, što rade kapetani prije svake utakmice. Konferencije za novinare i uzimanje izjava u mix zonama moći se obaviti samo ako svi sudionici imaju maske. CONMEBOL je odobrila pet izmjena igrača na svakoj utakmici, nakon što je to dozvolila Međunarodna nogometna federacija (FIFA)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti