U ključnom dijelu sezone Safet Hadžić dobio otkaz

NK Olimpija bez trenera

U ključnom dijelu sezone Safet Hadžić dobio otkaz

Edmir Škorić

Na današnjem sastanku s trenerom Safetom Hadžićem, predsjednik NK Olimpija i sportski direktor Mladen Rudonja analizirali su stanje u klubu nakon poraza od Celja.

Ocijenili su da situacija u momčadi i igra prikazana u posljednja dva kola izazivaju zabrinutost za daljnji uspjeh Olimpije i zahtijevaju brze akcije kako bi se popravila situacija.

Predsjednik je ocijenio da kraj prvenstva ne može biti prepušten slučaju, pa je svoju odluku prenio Safetu Hadžiću. Predsjednik će upravljanje prvom momčadi povjeriti drugom treneru, a on je Hadžiću ponudio da preuzme još jednu važnu ulogu u Olimpiji.

"Safet Hadžić je sjajno radio za Olimpiju. On je preuzeo vođenje momčadi u situaciji kad nam je bilo najteže. Prvi dio ovogodišnjeg prvenstva odigrali smo uspješno, ali igra koju smo pokazali u posljednjih nekoliko mečeva nije ono što želimo gledati. Ovakva igra ne garantuje nam uspjeh u prvenstvu i u evropskom natjecanju. Ne želim pretpostaviti šta je uzrok tome, ali više ništa ne bismo smjeli prepustiti slučaju, pa smo se složili da pokušamo nijeti novu energiju i promijeniti način na koji se vodi tim. Zahvalan sam Safetu na svemu što je učinio za nas, pa sam mu ponudio da i dalje bude važan član Olimpije “, rekao je predsjednik Milan Mandarić.

Potražite više informacija na temu 1. liga Slovenije:

Iz Olimpije su saopštili da će što je prije moguće donijeti odluku o Hadžićevom nasljedniku.

Ovaj tim je sada prvi na tabeli, ali nakon neočekivanog domaćeg poraza od Celja, razlika na tabeli iznosi samo dva boda. Drugoplasirana je upravo ekipa Celja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije