Zakuhala se borba za prvaka: Celje nosi tri boda iz Ljubljane

Veoma važna tri boda

Zakuhala se borba za prvaka: Celje nosi tri boda iz Ljubljane

S. Mlaćo

U derbiju 27. kola slovenske Prve lige danas su u Ljubljani snage odmjerili dvije prvoplasirane ekipe Olimpija i Celje.

Na kraju su slavili gosti sa minimalnih 1:0. 

Na samom početku, tačnije u devetoj minuti hladan tuš za domaće. Poigravanje zadnje linije kažnjava Lotrić i matira domaćeg golmana.

Bio je to i konačan rezultat prvog dijela.

Olimpija je pokušavala doći do pogotka, imala posjed lopte, no gosti su dobro stajali. Ipak, u 73. minuti činilo se da će pokleknuti. Dosuđen je jedanaesterac za Olimpiju, Cekici je uzeo loptu, ali gostujući golman to brani.

Do kraja bez puno uzbuđenja i gosti su slavili vrijedna tri boda. Sada za Olimpijom zaostaju samo dva boda i biće pravo zanimljivo pratiti prvenstvo u Sloveniji do samog kraja.

Potražite više informacija na temu 1. liga Slovenije:

Tomislav Tomić je sa kapitenskom trakom u dresu Olimpije na terenu proveo 90 minuta, dok je Luka Menalo zamijenjen u 67. minuti.

Kod gostiju kada su u pitanju bh. nogometaši, nekadašnji kadetski, juniorski i mladi reprezentativac naše zemlje Advan Kadušić zamijenjen je u 80. minuti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi