U Kolnu troje pozitivnih, ali treninzi se nastavljaju
EPA

Nema panike

U Kolnu troje pozitivnih, ali treninzi se nastavljaju

Teme:

Njemački Koln objavio je danas da je u klubu troje pozitivnih na koronavirus.

Klubovima u Bundesligi je trenutno dozvoljen trening u manjim grupama i bez kontakta, kako propisuju mjere zaštite, a svi uposlenici testiraju se redovito na Covid-19.

Ti testovi pokazali su kako je u Kolnu troje pozitivnih na koronavirus. Iako se zbog privatnosti ne otkriva o kome se tačno radi, mediji u Njemačkoj špekulišu da su u pitanju fizioterapeut i dvojica fudbalera.

"Troje ljudi je pozitivno, ali svi su bez simptoma", navodi se u saopštenju kluba.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Ipak, svejedno u klubu panike nema. Zaraženi se ući u 14-dnevnu karantenu kod kuće, dok svi ostali fudbaleri nastavljaju sa treninzima prema protokolu i pod nadzorom medicinske službe.

Većina klubova u Njemačkoj naredne sedmice planira početi sa treninzima u koje bi bili uključeni svi igrači.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi