U Krupi lokalni derbi, Široki Brijeg dočekuje Vitez
Foto: SportSport.ba

Danas preostale dvije utakmice

U Krupi lokalni derbi, Široki Brijeg dočekuje Vitez

U okviru 9. kola BHT Premijer lige BiH danas će biti odigrane preostale dvije utakmicu. Krupa na Vrbasu će ugostiti Borac, dok će Širokom Brijegu na megdan doći Vitez. 

Duel između Krupe i Borca će ujedno biti lokalni derbi, u koji domaćin ulazi sa sedme pozicije i 12 osvojenih bodova, dok je Borac na tabeli stepenicu više uz 13 bodova na svom kontu. 

Bit će ovo ujedno i prvi put u historiji da ove dvije momčadi igraju za bodove. Uzimajući u obzir prethodne susrete, tradicija i rezultati su aspolutno na strani "crveno-plavih", međutim Krupa je u međuvremenu prošla put od trnja od zvijezda i danas je kvalitetom ravnopravna Velikanu iz Platonove. 

"Kroz utakmicu Kupa BiH smo podigli nivo raspoloženja, nivo samopouzdanja, a uz činjenicu da nemamo kažnjenih, sa dozom optimizma dočekujemo Borac. Nadam se da ako ponovimo kvalitetnu igru kakvu smo igrali u proteklih osam kola, možemo se neadati i pozitivnom uspjehu, odnosno pobjedi kojom ćemo sigurno obradovati naše navijače u Krupi i Banjaluci", kazao je Krupin trener Slobodan Starčević, koji je svojevremeno radio u Borcu, dodavši:

"Sama činjenica da su i Krupa i Borac u najvišem rangu, daje nam za pravo da smo radosni, veseli i puno zadovoljstva. Sretni smo i da smo svojim kvalitetom ravnopravni tako jednom velikom klubu kao što je Borac." 

Pred meč sa Krupom ispred Borca je izjavu dao pomoćni trener Marko Maksimović. 

"Meč sa Krupom dočekujemo u pobjedničkom raspoloženju nakon trijumfa nad Radnikom u prvenstvu i federalnim drugoligašem Vitezom u Kupu BiH. U nedjelju nas očekuje rival koji ima kontinuitet, kako po pitanju igračkog kadra, tako i na klupi, s obzirom da šef struke Slobodan Starčević tamo radi već četiri godine", kazao je Maksimović, te se osvrnuo na igrački kadar:

"Imamo velikih problema sa sastavljanjem ekipe, jer su povrede na meču sa Radnikom zadobili Goran Galešić, Mahir Karić i Mladen Veselinović, dok Branko Ojdanić ima sitniju povredu, tako da naš medicinski tim ima pune ruke posla. Ipak, vjerujem da ćemo uspjeti da osposobimo barem neke od ovih igrača za izuzetno važan duel koji nas očekuje", riječi su Maksimovića. 

Na stadionu Pecara je snage odmjeriti Široki Brijeg i Vitez. Momčad koju vodi Goran Sablić slovi kao apsolutni favorit i sve osim pobjede bi bilo neuspjeh za Širokobriježane.  

BHT Premijer liga BiH, 9. kolo:

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

FK Krupa - FK Borac 15:30

NK Široki Brijeg - NK Vitez 16:00

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije