U Krupi već razmišljaju gdje igrati Premijer ligu

Blizu povratka u elitu

U Krupi već razmišljaju gdje igrati Premijer ligu

A. Čaušević

FK Krupa je prvi kandidat za povratak u Premijer ligu iz Prve lige RS. Ekipa iz kanjona Vrbasa poslije prvog dijela sezone ima osam bodova više od drugoplasiranog Rudara. 

Iako je ostalo još dosta da se igra izvjesno je da će se Krupa vratiti u elitu zbog čega u ovom klubu već razmišljaju o narednoj sezoni.

Kako sada stvari stoje Krupa će domaće utakmice u slučaju povratka u Premijer ligu igrati na svom stadaionu gdje će uskoro biti postavljeni reflektori.

"Već smo uradili projektnu dokumentaciju za izgradnju reflektora, a i započeli smo određene radove, tako da vjerujem da će tu sve biti kako treba. Što se tiče podloge, nju već desetak godina potpuno besplatno koristi nekih 50 ili 60 klubova iz cijele regije tako da je zaista potrošena", rekao je potpredsjednik Krupe Dragomir Ilić.

Potražite više informacija na temu Prva liga Republike Srpske:

"Da se razumijemo, najveći dio sredstava za ove radove bi, kao i do sada, obezbijedio klub, ali je ipak savršeno jasno da ne možemo sve sami da završimo. Optimista sam po prirodi i vjerujem da ćemo pronaći rješenje da sve bude kako treba, tako da ljubitelji fudbala u kanjonu Vrbasa ponovo imaju priliku da na djelu vide najbolje klubove iz BiH. Ipak, za svaki slučaj imamo nekoliko spremnih alternativa" dodao je Ilić.

Krupa pripreme za nastavak sezone nastavlja u nedjelju domaćim mečom protiv Zvijezde iz Gradačca. U prvom kolu nastavka bit će domaćin jedinom konkurentu za vrh, ekipi Rudara iz Prijedora.

Top Komentari

magistar
Najbolja alternativa je da prepuste svoje mjesto Rudaru iz Prijedora
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi