Fudbaleri Krupe napustili utakmicu Medulin Cupa

Nezadovoljni suđenjem

Fudbaleri Krupe napustili utakmicu Medulin Cupa

Prvoplasirana ekipa Prve lige RS, Krupa, se sprema za nastavak sezone. Krupa je na drugio dio priprema otputovala u Medulin (Hrvatska).

Ekipa koja želi ekspresan povratak u Premijer ligu učestvuje na Medulin Cupu, a danas je odigrala prvu utakmicu - barem do 73. minute.

Kako su saopštili iz Krupe, ekipa i stručni štab su se povukli sa terena u 73. minuti utakmica sa poljskim Zaglebijem nakon niza sudijskih odluka za koje su u bh. klubu smatrali da su apsurdne.

"Glavni sudija je u nekoliko navrata donosio apsurdne odluke i na taj način iritirao sve prisutne. Vrhunac se desio 20-ak minuta prije kraja kada je dosudio kazneni udarac za ekipu iz Poljske. Nakon što je lopta pogodila stativu i otišla u gol-aut, glavni sudija je odlučio ponoviti udarac iz samo njemu poznatih razloga. To je dovelo do velikih protesta igrača Krupe i stručnom štabu nije preostalo ništa drugo nego da povuče ekipu", poručili su iz Krupe.

Utakmica je prekinuta pri rezultatu 1:1.

Potražite više informacija na temu Prva liga Republike Srpske:

Krupa bi trebala nastaviti učešće na pomenutom turniru, a pored Zaglebia u grupi sa Krupom su i Radnik i Kolubara.

Inače, na Medulin Cupu ove godine učestvuju četiri bh. kluba - Krupa, Radnik Bijeljina, Zrinjski i Rudar Prijedor.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti