U Krupu stiglo još jedno pojačanje

Ovaj put u zadnjoj liniji

U Krupu stiglo još jedno pojačanje

Ekipa Krupe trenutno na Zlatiboru odrađuje pripreme za narednu sezonu u 1. ligi Republike Srpske.

Iako je igrački kadar znatno izmijenjen u odnosu na prošlu sezonu, u Krupi se žele kvalitetno pojačati i pod vodstvom novog trenera Zorana Marića ekspresno se vratiti u premijerligaško društvo.

Prazninu na golmanskoj poziciji upotpunio je Vasilije Kolak koji je prethodno bio član Zrinjskog, a sve je izvjesnije da će u narednim danima ugovor s Krupom potpisati i iskusni defanzivac Željko Savić.

Iako se radi o igraču koji je rođen u Bihaću, za bh. javnost je nepoznanica obzirom da će mu Krupa, ukoliko potpiše ugovor, biti ujedno i prvi klub u Bosni i Hercegovini. Karijeru je Savić počeo u Srbiji, a posljednjih godina je nastupao u Finskoj u čijem elitnom rangu je sakupio više od 100 utakmica.

Potražite više informacija na temu Prva liga Republike Srpske:

Savić se već priključio Krupi na Zlatiboru i u narednim danima bi cijeli posao trebao biti finaliziran.

Krupa će u sklopu priprema na Zlaziboru odigrati četiri kontrolne utakmice, prva je već danas protiv Iskre iz Danilovgrada, a potom slijede okršaji protiv Grbalja (20.07.), Petrovca (23.07.) i Grafičara (27.07.).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi