U kvalifikacijama nas čekaju Španija, Srbija, Francuska...

Kvalifikacije za SP

U kvalifikacijama nas čekaju Španija, Srbija, Francuska...

E. Škorić

Pobjedom nad Armenijom sinoć su bh. košarkaši uspjeli da se plasiraju u kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo.

Košarkaška reprezentacija BiH 24. avgusta će saznati rivala u kvalifikacijama za Mundobasket, koji se 2019. godine igra u Kini.

Naša reprezentacija bi mogla da bude smještena u jednu od četiri grupe - A, C, E ili G. Prema pravilima FIBA-e, Kosovo ne može igrati u grupi sa Srbijom, pa su nam samim tim povećane šanse da nas zapadne grupa G u kojoj su Srbija, Njemačka i Gruzija.

U grupi A nalaze se Španija, Slovenija i Crna Gora, u grupi C su Poljska, Litvanija i Mađarska, a u grupi E Belgija, Francuska i Rusija.

Kroz pretkvalifikacije u kvalifikacije su ušli Švedska i BiH iz grupe A, Holandija i Austrija iz grupe B, Estonija i Kosovo iz grupe C i Bugarska i Bjelorusija iz grupe D.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije