U Leicesteru nemaju karakter, ali Ranieri ga definitivno ima
Foto: EPA

Pristojna odbijenica

U Leicesteru nemaju karakter, ali Ranieri ga definitivno ima

Čelnici Leicester Cityja željeli su da na trenersku klupu vrate Claudija Ranierija nakon što su otpustili Craiga Shakespearea. 

Italijan je za vrijeme epizode na King Poweru napravio veliku senzaciju osvajanjem titule sa Leicesterom, međutim već u sljedećoj takmičarskoj godini mu je uslijed loših rezultata, na veliko iznenađenje, uručen otkaz. 

Ranieri je za Corriere dello Sport dao veliki intervju u kojem je, između ostalog, kazao kako je nedavno imao priliku da se vrati u Leicester, ali da se zahvalio na ponudi. Na poziv engleskog kluba je kratko i jasno odgovorio: "Ne, hvala." 

Šezdesetšestogodišnji Ranieri tokom ljeta skrasio u Francuskoj, tačnije u tamošnjem prvoligašu Nantesu, s kojim nakon jedanaest kola zauzima petu poziciju na tabeli. 

Potražite više informacija na temu Premier league:

S druge strane, u Leicester Cityju su se nakon Ranierijeve odbijenice okrenuli Claudeu Puelu. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti