U Liverpoolu su već pronašli rupu u novom pravilu izvođenja slobodnih udaraca

Prava konfuzija na terenu

U Liverpoolu su već pronašli rupu u novom pravilu izvođenja slobodnih udaraca

E. Čaušević

Od ove sezone odlučeno je da će u fudbalu biti nekoliko novih pravila, a jedno od njih je i izvođenje slobodnih udaraca.

Liverpool je sinoć pobijedio Norwich sa 4:1 u prvom meču nove sezone Premiershipa. Redsi su bez većih problema stigli do pobjede i pokazali da će i ove sezone biti kandidat za titulu.

U drugom poluvremenu vidjeli smo zanimljivu situaciju kada su domaći imali slobodan udarac iz izgledne situacije. Poznato je da prema novim pravilima igrači ekipa koja izvodi slobodnjak ne smiju biti u živom zidu s protivničkim fudbalerima i gurati ih kako je to bio običaj.

Međutim, u Liverpoolu su itekako pokazali da novo pravilo ima svoje nedostatke i pronašli su rupu. Oni su stali metar ispred igrača Norwicha i pokrivali dio ispred golmana ovog tima.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Zbog toga je nastala totalna konfuzija na terenu i sada je jasno da će timovima biti mnogo lakše postizati golove iz ovakvih situacija jer golman skoro pa i ne vidi loptu.

Image: Premier League

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mase007
Zasto se Klop sada ne zali. Uvijek se zali na neke sitnice koje mu smjetaju, a kad on zeza druge to je ok.
0 3
xavi26
Ovo se moglo raditi i prije zadnjih izmjena..
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi