U Lukavcu osuđuju napad na autobus GOŠK-a

Saopštenje Radničkog i SIOUX-a

U Lukavcu osuđuju napad na autobus GOŠK-a

Edmir Škorić

Nakon vijesti o kamenovanju autobusa sa igračima i stručnim štabom GOŠK-a iz Gabele na izlasku iz Lukavca, saopštenjem za javnost oglasiki su se FK Radnički i navijačka skupina SIOUX iz Lukavca.

U napadu na autobus povredu glave zadobio je trener GOŠK-a Faruk Kulović, koji je pomoć potražio u Službi hitne pomoći lukavačkog Doma zdravlja.

Vandalizam je osudio Upravni odbor Fudbalskog kluba Radnički. 

"Oštro osuđujemo vandalski čin u kojem je kamenovan autobus sa igračima i stručnim štabom ekipe GOŠK-a. U stalnom smo kontaktu sa službenicima Policijske uprave Lukavac koji rade na rasvjetljavanju ovog slučaja i pronalasku počinitelja vandalskog čina. Napominjemo da smo ekipu i stručni štab NK GOŠK dočekali i sa stadiona ‘Jošik’ ispratili fer i korektno o čemu mogu posvjedočiti svi članovi ekspedicije iz Gabele. Našim sportskim prijateljima, ekipi i stručnom štabu NK GOŠK, upućujemo izvinjenje zbog neugodnosti kojima su bili izloženi po povratku iz Lukavca, a od PU Lukavac zahtijevamo da u što skorijem vremenskom roku pronađu počinitelje vandalskog čina i iste kazne u skladu sa Zakonom",  navodi se između ostalog u saopćenju UO FK Radnički Lukavac, a kojeg prenosimo sa portala Lukavac-x.ba.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Oglasili su se i popularni SIOUX-i...

"Osuđujemo vandalski čin kamenovanja autobusa koji je prevozio fudbalere i stručni štab NK GOŠK iz Gabele. Incident se prema našim saznanjima dogodio na izlazu iz Lukavca nakon odigrane utakmice 8. kola Prve nogometne lige FBiH. Mi, vjerni navijači Radničkog, u tom trenutku bili smo na okupu i na mjestu gdje su nas mogli vidjeti pripadnici Policijske uprave Lukavac. Ovim putem se ograđujemo od bilo kakve mogućnosti da su SIOUX-i uradili ovaj vandalski čin. Vjerujemo da samo neprijatelji Radničkog i Lukavca mogu napraviti nešto ovakvo, jer nekome je očigledno u cilju da na našu navijačku skupinu, grad i FK Radnički baci mrlju, koju je teško oprati. Izražavamo žaljenje zbog povrede koju je prilikom kamenovanja zadobio trener GOŠK-a, gospodin Faruk Kulović i ovom prilikom mu želimo brzo ozdravljenje", navodi se u saopćenju navijačke skupine SIOUX Lukavac.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti