U Milanu kukaju nakon ispadanja: Smiješno je što se ne koristi VAR, smetala nam je buka
Iz grupe u kojoj je bio Milan dalje su prošli Olympiacos i španski Betis, a pored Rossonera od daljeg takmičenja se oprostio luksemburški Dudelange (Foto: EPA)

Leonardo sasvim iskren

U Milanu kukaju nakon ispadanja: Smiješno je što se ne koristi VAR, smetala nam je buka

M. Šljivak

Direktor Milana Leonardo bijesan je zbog ispadanja tima iz Evropske lige.

Porazom u Pireju od Olympiacosa (3:1), Rossoneri su se oprostili od ovog takmičenja, a presudio je penal kojeg je skrivio Ingazio Abate.

Leonardo smatra da je penal bio nepostojeći i za ispadanje optužuje loše sudijske odluke.

"Ispali smo i sada sve moramo preispitati. Želim samo vidjeti snimke golova i penala prije nego što išta kažem", rekao je Leonardo, te je dodao:

"Meni izgleda kao da penal nije postojao. Kada ispadnete na ovakav način u danima kada se koristi VAR u većini liga, teško je prihvatiti sve. Smiješno je što se VAR ne koristi u evropskim takmičenjima", istakao je Leonardo.

Smetala im velika buka

Buka na Karaiskakis stadionu u Pireju je bila ogromna, a to je igračima Milana smetalo. Leonardo se na to odlučio žaliti sudijama.

"Žalili smo se na tu bizarnu buku kada god smo bili u napadu. Ne znam šta su koristili, ali nije fer da koriste takve zvukove kako bi omeli naše napade. Generalno je bilo iritantno i sudija je trebao prekinuti meč. Nakon što su postigli treći gol, sve je postalo mnogo jače"; rekao je Leonardo i dodao je:

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

"Ovi indicenti su odlučili utakmicu. Neću reći da smo danas bili dobri i da smo zaslužili prolaz. Pred nama je teška sezona, ne tražim alibije, ali ispasti na ovakav način nije fer. Ovo je sve nepravedno i jednostavno ne mogu da šutim", rekao je Leonardo.

Milan će sada da se okrene takmičenju u Seriji A gdje će nakon dugo vremena pokušati da se izbori za plasman u Ligu prvaka.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi