U Milanu slijepo vjeruju Allegriju

Nezapamćeno loš početak sezone, ali...

U Milanu slijepo vjeruju Allegriju

Edmir Škorić

Milano potpredsjednik Adriano Galliani izašao je danas u javnost s izjavom da nije ugrožena pozicija trenera Massimiliana Allegrija.

Nezapamćeno loš početak sezone imao je AC Milan sa tri boda iz tri prvenstvena kola, a svemu tome još možemo dodati slabašno izdanje i 0:0 s Anderlechtom na San Siru na otvaranju nove sezone Lige prvaka.

 

Odjednom se u talijanskim medijima pojavila informacija da bi Allegrija trebao naslijediti bivši Liverpoolov i Interov trener Rafael Benitez, ali ako je suditi po izjavama Gallianija, Allegri će još neko vrijeme obavljati svoj posao u gradu mode.

 

"Svaki trener na svijetu je u opasnosti kada izgubi 10 susreta zaredom, ali ovdje nemamo takvu situaciju. Ni posle duela sa Udineseom neće nestati vjera koju imamo u Allegrija. Kako god završilo, on ostaje naš trener", izjavio je Galliani.

Potražite više informacija na temu Serie A:

 

Osim Benitza, za Allegrijevog nasljednika spominju se i legendarni Holanđanin Ruud Gullit, Allegrijev pomoćnik Mauro Tassotti, te Pep Guardiola. Postoji opcija da Silvio Berlusconi dopusti Allegriju ovu sezonu do kraja, a onda krene u "lov" na bivšeg trenera Barcelone.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.