U Monacu se lakše diše

U Monacu se lakše diše

E. Škorić

Monaco je u osmom kolu Lige 1 upisao pobjedu i napokon malo 'prodisao'.

Šest bodova iz sedam kola bilo je premalo za ekipu Monaca, pa je domaći meč s Brestom bio jednostavno takav da se moralo pobijediti.

Domaćin je uložio sve napore da večeras upiše 'tricu' i u tome je i uspio, pa se sa devet bodova uspio trgnuti sa 18. na treće mjesto na tabeli, a Brest je pao na 16. mjesto sa bodom manje od svog rivala.

Ben Yedder, Slimani, koji je imao i dvije asistencije, Keita i Martins su bili strijelci za Monaco u 4:1 pobjedi, dok je Mendy postigao jedini gol za Brest.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

U Nici je Lille osvojio bod (1:1), Metz i Toulouse odigrali su 2:2 u ludoj završnici jer su pala tri gola od 86. minute, Angers i Amiens su podijelili bodove (1:1), dok je Dijon s 2:1 slavio u Reimsu.

Ranije ovog dana Nantes je slavio u Lyonu s 1:0, dok je PSG istim rezultatom dobio Bordeaux.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi