U Mostaru napadnuti navijači Aberdeena, ima povrijeđenih

Huligani dočekali svojih pet minuta

U Mostaru napadnuti navijači Aberdeena, ima povrijeđenih

Svi ugledni britanski mediji prenose da su bh. huligani sinoć napali prestrašene navijače Aberedeena.

Sinoć se u Mostaru odvijala prava drama, kada je grupa od oko 50 navijača Aberdeena koja je stigla u našu zemlju kako bi bodrila svoju ekipu u revanš susretu drugog pretkola Lige Evrope protiv Širokog Brijega, napadnuta od strane domaćih huligana, prenosi The Sun.

Do napada je došlo u centru Mostara, oko 23:30, a veći broj gostujućih navijača je zadobio povrede, te je prevezen u mostarsku bolnicu.

Bh. huligani su prvo okružili jedan kafić u centru Mostara u kojem su se okupili navijači Aberdeena, da bi nakon toga, bez da su bili provocirani, počeli škotske navijače gađati bakljama, a potom je uslijedilo i fizičko razračunavanje.

Britanski The Sun prenosi da je lokalna policija za napad optužila navijače Zrinjskog, a navijači Aberdeena su se u trenutku napada nalazili u pabu Black Dog.

Iz škotskog kuba su najavljivali da u BiH očekuju žestok doček od strane domaćih navijača, ali ovakav napad niko nije očekivao.



Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi