"U Mourinhovo vrijeme Manchester United je imao samo jednog igrača koji se mogao nositi s njim"

Fletcher o bivšem treneru Crvenih đavola

"U Mourinhovo vrijeme Manchester United je imao samo jednog igrača koji se mogao nositi s njim"

Endin Čaušević

Manchester United je jučer pred svojim navijačima pobijedio Manchester City u gradskom derbiju (2:0) u okviru 29. kola engleskog Premiershipa.

United je tri puta ove sezone igrao sa Cityjem i slavio je u svim mečevima što je sigurno veliko zadovoljstvo za navijače ovog kluba. Crveni đavoli su došli do pete pozicije i imaju još uvijek dobre šanse da na kraju sezone izbore plasman u Ligu prvaka.

Ole Gunnar Solskjaer je posložio konačno ekipu, ali mnogi vjeruju da je dolazak Brune Fernandesa ovog januara bio ključan. Mnogi su kritikovali Solskjaera ove godine i govorili da Jose Mourinho nije trebao dobiti otkaz prije godinu dana, ali sada već lagano mijenjaju mišljenje.

Nekadašnji igrač Uniteda, Darren Fletcher, govorio je o tome što je Mourinho postigao u ovom klubu i za njega je on bio dosta uspješan. Ipak, poručio je da jednostavno nije bilo igrača koji su se mogli nositi s njegovim karakterom. Odnosno, Fletcher kaže da je bio samo jedan koji je to uspio uraditi.

"Mourinho je osvajao trofeje, završio je drugi u Premiershipu i po meni je bio uspješan. Vjerovatno je bilo ispravno na kraju što su donijeli odluku da ga smijene, ali je kao trener Uniteda bio uspješan. Navijači to prepoznaju i dočekaju ga svaki put ovdje s velikim aplauzom jer znaju da mu nije bilo jednostavno", rekao je Fletcher, te dodao.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Mislim da nije imao dovoljan broj igrača koji su se mogli nositi s njegovim karakterom. Ibrahimović je bio jedini koji je to uspio, ali kada je on otišao više nije nikoga bilo i to je bio problem. Zlatan je mogao da se nosi s Mourinhom i njegovim kritikama i to bi primio u lice, ali nije dozvoljavao da to utiče na njega i ekipu. Nakon Zlatana falilo je igrača koji su mogli da se nose s menadžerom poput Mourinha i njegovim karakterom. Danas je Bruno Fernandes takav i to me raduje".

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi