U Nantesu je večeras sve u znaku Emiliana Sale

Na svim dresovima će biti prezime Argentinca

U Nantesu je večeras sve u znaku Emiliana Sale

Endin Čaušević

Fudbaleri Nantesa večeras igraju na domaćem terenu protiv St. Etiennea utakmicu 22. kola francuske Ligue 1, a u centru pažnje će biti odavanje počasti argentinskom igraču Emilianu Sali.

Svi ljudi koji rade u klubu Nantes još uvijek ne gube nadu i ne žele se predati, pa su se oglasili preko zvanične stranice kazavši da neće biti minute šutnje ni aplauza za Salu pred početak susreta protiv St. Etiennea koji se inače igra sa malim zakašnjenjem.

Iz kluba su obavijestili javnost da će svi igrači nositi isti dres u susretu protiv pomenutog rivala. Na svakom će pisati prezime 'Sala', a ispod broja će biti poruka 'Animo Emi' što u prevodu sa španskog znači otprilike 'Hrabrost'. Njegov portret će stajati na sredini igrališta pred početak meča, a navijači koji žele moći će kasnije, kada portret bude premješten pored travnjaka, donijeti cvijeće ili poruke.

Također, tokom zagrijavanja fudbalera na velikom ekranu će biti prikazivati najbolji Salini potezi tokom karijere u Nantesu, a prilikom ulaska igrača na teren neće biti muzike u pozaditi. Neće biti ni organizovanja fan zone pred početak meča.

Pronađeni ostaci, vjeruje se da potiču od aviona u kojem je bio Emiliano Sala

Kako prenose mnogi evropski mediji, na plaži u blizini francuskog Surtainvillea su pronađeni jastuci za sjedišta. Tačnije, francuske službe su pronašle dva jastuka, a preliminarna istraga je dovela do zaključka da bi oni mogli biti iz nestalog aviona.

Sektor za istraživanje zračnih nesreća (AAIB) je odredio područje od četiri kvadratne nautičke milje na kojem će se tragati za nestalim avionom.

S obzirom na vremenske prilike i nemirno more, ne vjeruje se da će podvodna potraga početi momentalno. Ipak, ona bi trebala početi do kraja ove sedmice i mogla bi potrajati tri dana, poručio je glasnogovornik AAIB-a.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

U potrazi će biti korišteni sonari kako bi se pokušala locirati olupina aviona.

Treba dodati i da je nakon pronalaska jastuka urađena procjena putanje aviona, na osnovu posljednje poznate pozicije na radaru, te da je na osnovu ove procjene određeno koje će se područje detaljno pretražiti.

Top Komentari

Edin Merlin
Kao da pilot i ostali članovi posade nisu bitni... Fuj !!!!
0 0
Uwe
???
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi