Djevojka nestalog Emiliana Sale: "Sve je ovo prečudno..."

Dani prolaze, vijesti još nema

Djevojka nestalog Emiliana Sale: "Sve je ovo prečudno..."

Berenice Schkair, djevojka koja je bila u vezi Emilianom Salom, ne gubi nadu u pronalazak aviona kojim je putovao argentinski nogometaš.

Nakon polusezone iz snova, Sala je sredinom mjeseca napustio Nantes i prešao u Cardiff u transferu vrijednom 17 miliona eura. Odmah nakon potpisa se vratio u Francusku kako bi se pozdravio s Halilhodžićem i bivšim saigračima, ali onda je uslijedila prava tragedija, pošto je avion u kojem je putovao nazad u Cardiff nestao s radara i od tada se Sali gubi svaki trag.

Policija je nakon tri dana neuspješne potrage obustavila istu, međutim porodica i prijatelji nisu odustali, pa su sakupili skoro 300.000 eura i unajmili stručnjake za pronalazak olupina. U novu potragu uključen je i poseban brod s najsavremenijom tehnologijom te mala podmornica.

Neutješna je i Salina djevojka Berenice Schkair koja sumnja na sve. U nestanku argentinskog nogometaša nešto joj je, kako je izjavila, čudno i mračno.

"Dani prolaze, a nema nikakvih vijesti o njima. Nada mi je poput zrnca pijeska u pustinji, ali postoji, jer ću se potruditi da se sazna istina ili se bar nešto pomakne u potrazi", kazala je Berenice, prenose inostrani mediji, pa nastavila:

"Istraga se mora nastaviti, mnogo se stvari razmatra i informacije su vrlo zbunjujuće: Nije poznato jesu li u avionu bila dvojica ili trojica, ne znate zašto drugi pilot nije letio, zašto je Emi (Emiliano Sala op.a.) poslao taj zvuk iz aviona, ne znate gdje je avion, zašto nisu tražili više. Zašto dva kluba ne preuzimaju odgovornost, zašto su poslali avion koji nije bio u stanju letjeti... Ima mnogo razloga zašto treba dalje tražiti odgovore", dodala je.

Ranije je objavila Tweet u kojem je navela da treba istražiti i - nogometnu mafiju.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Tweet koji sam stavila, a zatim i izbrisala bio je impulzivan. Osjetila sam da postoji nešto čudno, mračno, ali uopće nemam informacija. Jedino što sam osjećala bilo je da, ako avion nestane s lica zemlje, dvoje ljudi nestaje i niko ih ne želi tražiti. Sve je to prečudno, ne znam, to je bilo nešto što je izašlo iz mog srca. Ali onda sam zažalila zato što nemam potpunu istinu o nestanku mog dečka."

Iako smrt još nije potvrđena, istražitelji su rekli da nema gotovo nikakve šanse da su Sala i pilot preživjeli ako su se srušili u more. Valovi su u trenutku nestanka aviona bili visoki oko dva metra uz jake pljuskove, a u takvim uvjetima, kažu, čovjek može preživjeti najviše sat vremena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi