U NK GOŠK spremaju novu pobunu: Pozvali klubove na sastanak, ko će se odazvati?

U Gabeli se ne predaju u borbi za prvo mjesto

U NK GOŠK spremaju novu pobunu: Pozvali klubove na sastanak, ko će se odazvati?

S. Mlaćo

Završena je polusezona u Prvoj ligi FBiH.

Jesenji prvak je Olimpik, a sigurno da nas očekuje dosta uzbuđenja. Ligu je pred sami kraj polusezone potresla nova afera. Naime, akciju VAR provela je SIPA-e, a 12 osoba je uhapšeno zbog namještanja nogometnih utakmica u BiH.

Svi su na kraju pušteni na slobodu, a akcija se posebno odnosila na utakmice Prve lige FBiH. Navodno bi u narednom periodu trebalo biti saslušano još nekoliko osoba, a riječ je o jednoj od najsloženijih akcia SIPA-e u posljednjih nekoliko godina.

Klubovi su kako to nalaže i pravnik nisu puno oglašavali na ovu temu, a nekako najglasniji su bili iz NK GOŠK.

Iz GOŠK-a su čak istakli da je prvi dio sezone neregularan te da prvenstvo treba biti ponovljeno. Nisu stali u Gabeli na tome pa su odlučili da pošalju i pozive klubovima na zajednički sastanak svih klubova koji se takmiče u Prvoj ligi.

Sastanak bi trebao biti održan 29.11. 2019. godine, a incijator je upravo federalni prvoligaš, što se i može vidjeti u pozivu do kojeg je u posjed došao SportSport.ba.

"Krajnje je vrijeme da klubovi Prve lige FBiH održe zajednički sastanak na kome će razmotriti nastalu situaciju kako u Prvoj ligi FBiH, tako i u Nogometnom Savezu FBiH, te da donesemo zajedničke zaključke za nastavak natjecanja u Prvoj ligi FBiH. Potrebno je da navedeni sastanak dođu predstavnici klubova (predsjednik i direktor)", stoji u pozivu.

Zanimljivo da su u GOŠK-u i par sezona ranije organizovali isti sastanak iz kojeg su izašli kao apsolutni pobjednici, tačnije izborili su plasman u Premijer ligu, te vjerovatno i sada priželjkuju isti scenarij.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Tada su predstavnici više klubova uključujući GOŠK zahtjevali smjenu Komisije za suce i suđenje, a da li će sada dobiti podršku ostalih klubova ostaje nam da vidimo.

Top Komentari

VelaHavle
Ko o cemu, k**va o postenju... prodali Boga i oca u Premijer ligi i sad bi oni fol nesto... treba naravno sjbti i zeljinu k**vicu olimpićku... ali ovi iz gabele nisu pozvani da o tom pricaju
0 3
enko
svi oni rade sa sudijama i onima koji delegiraju ali zapamtite ,kako ova dvojca iz takmicarske neznaju za ove prevare.pa onaj nepismeni bugojanac basara nezna ni pricati a kamoli da zna propise.ni ovaj drugi iz livna nije bolji ali je bar bio delegat pa zna propise.
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi