U NK Travnik optimizam pred gostovanje Veležu

Održana press konferencija

U NK Travnik optimizam pred gostovanje Veležu

Samir Mlaćo

U prostorijama Edukacijskog fakulteta u Travniku danas je održana press konferencija Nogometnog kluba Travnik u povodu sutrašnje utakmice sa FK Velež.

Prisutnim medijima su se obratili Feđa Dudić, član stručnog štaba – pomoćni trener, Adis Nurković – golman te Ajdin Nuhić – kapiten Vezirskih prvotimaca.

Osvrnuli su se na protekle pripreme te istakli da su prošle u najboljem redu, da je ekipa spremna za predstojeće utakmice kao i da su očekivanja za plasman u BHT Premijer ligu velika.

Trener Dudić se zahvalio Upravi kluba te istakao kako su im obezbijeđene kvalitetne pripreme. Povreda Zajmovića malo je poremetila planove  i ovaj nogometaš najvjerovatnije sutra neće moći konkurisati za prvih 11.

Obzirom da nedavno nije bio zadovoljan mlađim igračima, kazao je kako oni trebaju biti budućnost ovoga kluba, međutim u jednom trenutku su se opustili i nisu davali sve od sebe. Nakon par sastanaka, se to promijenilo te su Veziri dobili kvalitetniji rad pojedinaca.

Iako su još uvijek u nedoumici po pitanju sastava, obzirom da je Zajmović povrijeđen, ono što je sigurno jeste da će sutra zaigrati: Nurković, Kovač, Pejić, Pekija, Hasanhodžić, Nuhić, Baltić, Smajić, Goloman, Jusufbašić, Zukić.

Na pitanje da li su pratili ekipu Veleža i kakva su očekivanja od sutrašnje utakmice, Nurković je kazao kako su pratili sve one koji su im protivnici u ovoj polusezoni. Istakao je da Vezirima sutra predstoji 90 minuta te će se tada vidjeti koliko su radili, napredovali i koliko su pogodili sa sastavom te da rezultat govori sve.

Kapiten tima, Ajdin Nuhić se osvrnuo na motivisanost i spremnost ekipe. Istakao je kako su svi svjesni situacije te da je cilj vraćanje u Premijer ligu. Nada se da će sutra svaki od pojedinaca dati svoj maksimum te da će proslaviti pobjedu.

Kada su u pitanju noviteti u Nogometnom klubu, predstavljene su nove članske kartice u tri kategorije a to su:

1. Članovi kluba (40 KM). – tamnoplava kartica

2. Penzioneri, djeca, pripadnice ljepšeg spola i nezaposleni (20 KM) – svijetloplava kartica

3. VIP članovi (500 KM) – žuta kartica

Svi članovi će dobiti člansku karticu, BESPLATNO majicu (Travnik 1922), BESPLATAN ulaz na domaće utakmice ove polusezone, BESPLATNU upotrebi WiFI-a, popust od 10% na sve artikle u fan shopu i redovne informacije vezane za klub na email.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

VIP članovi će dobiti BESPLATAN ulaz na sve domaće utakmice NK Travnik godinu dana, mjesto u VIP loži s ispisanim imenom na fotelji, brzi ulaz u VIP ložu kao i nesmetan pristup svim tribinama. Broj VIP fotelja je ograničen a sav prihod od prodaje VIP kartica će biti investiran u projekte vezane za renoviranje klupskih prostorija, stadiona Pirota i izgradnju pomoćnih terena s umjetnom travom za omladinski pogon i prvi tim.

Predstavljeni su i novi dresovi brenda No1, 100% travnički brend. Ovome treba dodati i da je TNT Grupacija danas snimila i reklamu za NK Travnik koja će biti emitovana na Kanal 6 HD televiziji, Narodnom radiju Zenica i Radiju TNT Travnik.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti