U Novom Pazaru očekuju smanjenje kazne

Upućena žalba na rigoroznu kaznu

U Novom Pazaru očekuju smanjenje kazne

A. Haznadarević

Uprava FK Novi Pazar, uputila je žalbu na dosta rigoroznu kaznu od strane Disciplinske komisije FSS, nakon što su njihovi navijači istakli skandalozan transparent, odgovorivši tako navijačima beogradskog Rada na još skandaloznije uvrede upućene žrtvama genocida u Srebrenici.

Sada, nakon završene sjednice Zajednice klubova Super lige, Novopazarci očekuju da će njihova žalba biti prihvaćena, te da će kazna od dvije utakmice bez navijača i 500.000 dinara biti umanjena.

 

"Na osnovu raspoloženja koje je vladalo na jučerašnjoj sjednici Zajednice klubova Super lige, očekujem da će naša žalba biti uvažena i da ćemo u 13. kolu dočekati Javor pred navijačima. Ivanjičani su, također, istakli da bi voljeli da igraju pred punim tribinama", kazao je potpredsjednik FK Novi Pazar Tarik Imamović, te pritom dodao:

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

 

"Treba uvijek da se reaguje na isti način, da se po istom kriteriju kažnjavaju i hapse izgrednici. Sigurno je da i treba naći neki adekvatniji model za izricanje kazni, pošto ni UEFA ne preporučuje pražnjenje stadiona", istakao je Imamović, aludiravši na to da u najmanju ruku istom mjerom treba kazniti i Rad.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.