U Nyonu obavljen žrijeb Lige prvaka i Evropske lige

Preliminarna runda

U Nyonu obavljen žrijeb Lige prvaka i Evropske lige

S. Grebović

Tek što su završene sezone u Ligi prvaka i Evropskoj ligi, nove startaju već za par dana, a jučer je u francuskom Nyonu održan žrijeb preliminarnih rundi ova dva takmičenja.

Kao po običaju, u bubnju preliminarnih rundi našle su se ekipe sa najnižim koeficjentima koje dolaze iz zemalja kao što su San Marino, Gibraltar, Andora, Luksemburg i slično.

Parovi polufinala pretkola Lige šampiona su Fronkeli sa Kosova i Lincoln sa Gibraltara, odnosno Tre Pene iz San Marina i Santa Coloma iz Andore.

Treba napomenuti da će se sva polufinala i finale igrati u formi turnira na stadionu Fadilj Vokri u Prištini. Prvi mečevi su na programu 25. juna, a finale tri dana kasnije.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

U Ligi Evrope će se igrati po ustaljenom principu gdje će odluka o putniku u prvo pretkolo pasti nakon dvomeča. Žrijeb za drugo po jačini UEFA-ino takmičenje izgleda ovako:

Progres (Luksemburg) v Cardiff MU (Vels)
La Fiorita (San Marino) v Engordany (Andora)
Sant Julià (Andora) v Europa (Gibraltar)
Ballymena (Sj. Irska) v NSI (Farska Ostrva)
Prishtina (Kosovo) v St Joseph's (Gibraltar)
Tre Fiori (San Marino) v KI Klaksvík (Farska Ostrva)
Barry Town (Vels) v Cliftonville (Sj. Irska)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije