U Paris FC-u oduševljeni Mešom: Podcijenjen je, želimo da ostane

Bivši selektor BiH na meti nekoliko timova

U Paris FC-u oduševljeni Mešom: Podcijenjen je, želimo da ostane

Čelnici Paris FC-a oduševljeni su poslom koji je na klupi ovog tima uradio Mehmed Baždarević.

Nekadašnji selektor reprezentacije BiH je Paris FC preuzeo u junu 2018. i pod njegovim vodstvom klub je u ovoj sezoni došao u situaciju da se bori za Ligue 1, što je iznad svih očekivanja, a takav rezultat je probudio i interesovanje nekoliko klubova.

Francuzi pišu kako bi Baždarevića na svojoj klupi rado vidjeli u Le Havreu, zatim Nancyju, međutim skrštenih ruku ne sjede ni u Paris FC-u, pa tako bh. stručnjaku već nude novi, bogatiji, ugovor.

"Meša je pod ugovorom i mi želimo da se isti produži, te da vodi naš klub i u budućnosti. Svjesni smo da je skrenuo pažnju na sebe, no isto tako se nadamo da će ostati i slijediti naš projekat", kazao je predsjednik Paris FC-a Pierre Ferracci.

Navodno je i sam Baždarević spreman da ostane i već je počeo praviti plan za sljedeću sezonu, a prema informacijama iz francuskih medija, do raskida saradnje bi moglo doći samo u slučaju da se pojavi primamljiva ponuda iz Ligue 1.

"Žao mi je što Baždarević nije izabran među najbolje trenere u ligi. On to zaslužuje, podcijenjen je. Pod njegovim vodstvom imamo sjajnu sezonu, odličan je kao trener i kao čovjek. Dovoljno je uzeti u obzir da je ranije u Ligue 1 uveo Istres i Grenoble", dodao je predsjednik francuskog drugoligaša.

Osim Baždarevića, u Paris FC-u je i nekadašnji mladi reprezentativac BiH Marko Maletić. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi