"U Partizanu je nemoguće raditi mirno, previše je tenzija"
Foto: EPA

Miroslav Đukić nakon velikog uspjeha

"U Partizanu je nemoguće raditi mirno, previše je tenzija"

Trener Partizana Miroslav Đukić bio je ponosan na svoje igrače nakon velike pobjede nad Young Boysom rezultatom 2:1, kojom su crno-bijeli osigurali plasman u knock-out fazu Evropske lige.

"Evo, Young Boys je u ligi sedam bodova ispred Basela. Basel je neku noć pobijedio Manchester United... Sve vam je jasno. Ovo je bila vrhunska grupa. Čestitam svojim igračima na velikoj borbenosti i na karakteru. Bili su pravi heroji ove večeri i pokazali smo da zajedno možemo napraviti velike stvari", rekao je Đukić, te nastavio:

"Mi smo osigurali prolaz dalje, ali ćemo i na posljednjoj utakmici ići na pobjedu. U Kijev ne idemo na izlet, moramo uvijek ići na pobjedu jer Partizan je takav klub. Kad krenemo, ne želimo da se zaustavimo i imamo maksimalne ambicije".

Pojedini navijači Partizana bili su protiv Miroslava Đukića, čuli su se i povici "Đukiću, odlazi", a trener Partizana na to ima zanimljiv ali i realan komentar.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

"Sa ovim velikim uspjehom sam kupio samo malo vremena da možemo mirnije da radimo i napredujemo. Ali, ovdje je nemoguće raditi mirno. Bio sam u još nekim velikim klubovima, ali tenzije koje se ovdje stvaraju su prevelike. Teško je i igračima da igraju u takvim uslovima. Treba malo opustiti atmosferu, jer smo konstantno pod nevjerovatnim pritiskom. Ovi igrači su sjajni, treba ih pustiti da igraju kao ekipa jer tada oni nemaju ograničenja. Mi želimo praviti igrače i stvarati ih", rekao je Đukić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi