Veliko slavlje Partizana, Rijeka prokockala pobjedu
Foto: EPA

Višća strijelac u Bugarskoj

Veliko slavlje Partizana, Rijeka prokockala pobjedu

Midhat Šljivak

Fudbaleri beogradskog Partizana pobijedili su večeras Young Boys sa 2:1 i tako su ostvarili plasman u nokaut fazu Evropske lige.

Crno-bijelima je u ovom duelu igrala samo pobjeda. Na kraju su do nje i došli i beogradski tim slavi veliki uspjeh.

Domaći su do vodstva došli u 12. minuti preko Tawambe, ali je Ngameleu u 25. minuti vratio stvari na početak golom za 1:1.

Ovim rezultatom se otišlo na odmor, da bi u 53. minuti stadion u Humskoj eksplodirao. Pogodio je Ognjen Ožegović za 2:1 i ispostaviće se prolaz dalje.

Rijeka je imala dva gola prednosti u Atini protiv AEK-a, ali su na kraju jedva izvukli bod (2:2).

Gorgon je sa dva gola donio prednost hrvatskom prvaku nakon 26 minuta igre, ali je domaće u nadoknadi prvog dijela u igru vratio Arajuo koji je pogodio za 1:2.

Golom Christodoulopulousa u 55. minuti domaći su izjednačili na 2:2, a potom je krenula opsada gola Rijeke. Domaći su imali veliki broj šansi, ali su se propisno ispromašivali. To znači da će u zadnjem kolu strahovati za prolaz i biće im potreban bod protiv Austrije u Beču. Rijeka je ispala iz Evropske lige.

Ognjen Vranješ je odgirao svih 90 minuta za domaće u ovom duelu.

Iz ove grupe dalje je prošao Milan koji je deklasirao Austriju iz Beča sa 5:1.

Gosti su poveli u 21. minuti čudnim autogolom Bonuccija, ali je već do poluvremena Milan golovima Rodrigueza, Silve i Cutronea završio posao (3:1). Pobjedu (4:1) je svojim drugim golom večeras zaključio Andre Silva u 71. minuti, a konačan rezultat od 5:1 postavio je novim golom Cutrone.

Bh. reprezentativac Edin Višća postigao je gol u pobjedi turskog Bašakšehira nad Ludogoretsom (1:2). Višća je pogodio u 20. minuti na sjajan način, a odgovore ko pored Brage ide dalje iz grupe C donijeće zadnje kolo, a za drugo mjesto će turski tim čekati poraz Ludogoretsa u Sinsheimu uz pobjedu nad Bragom koja je već prošla dalje.

Ermin Bičakčić je poraz Hoffenheima u Bragi (3:1) odgledao sa klupe, kao i Muhamed Bešić poraz Evertona od Atalante (1:5).

Evropska liga, 5. kolo:

Milan - Austria Beč 5:1

AEK - Rijeka 2:2

Partizan - Young Boys 2:1

Skenderbeu- Dynamo Kiev 3:2

Maccabi Tel Aviv - Slavia Prag 0:2 

Braga - Hoffenheim 3:1

Ludogorets - Bašakšehir 0:2

Lyon - Apollon 4:0

Everton- Atalanta 1:5

Sheriff - Zlin 1:0

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi